null

Számos okból történhet meg, hogy megkezdődik a haj ritkulása, többek között genetikai okok, környezeti tényezők, egészségügyi problémák is állhatnak a háttérben. A Denza férfi hajhullás kezelésére is alkalmas eljárása, a kopaszodás különféle típusai miatt kihulló hajat is képes ismét dús, fényes hajkoronává varázsolni. Nézzük ennek a folyamatát részletesebben.

Ki lehet érintett?

Magyarországon a kopaszodás rengeteg embert érint. A statisztikák szerint az androgén alopecia, vagyis a férfias típusú hajhullás a magyar férfiak 50%-át érinti 50 éves korukra. Sokaknál már 20 éves koruktól igen látványosan megkezdődik a kopaszodás. Ez az állapot genetikai eredetű, amely leggyakrabban hormonális tényezőkhöz kötődik. A DHT hormon hajhagymákra gyakorolt hatása miatt kezdődik el a hajszálak elvékonyodása, sőt idővel ezek növekedését is leállítja a hormon. 

Az androgén alopecia jellegzetes jelei közé tartozik a hajvonal lassú visszahúzódása a homlok és a halánték területén, amely gyakran V-alakú mintát formál. A hajhullás a fejtetőn is megfigyelhető, ahol fokozatosan egy kopasz folt alakul ki, ami idővel növekedhet.

A férfias hajhullás

A fiatal korban kialakuló kopasz területek sok férfi életét keserítik meg. Ugyan számtalanszor hallottuk már, hogy a tar fejbőr milyen szexi, mennyire férfias, azért mégis nagy számban vannak, akiknek nagymértékű önbizalomhiányt okoz ez az állapot.

Szerencsére a lézeres hajterápia hatása gyors és igen látványos eredményekkel kecsegtet. A 10 alkalmas kezeléssorozat előtt a pácienseknek mesterséges intelligenciával kiegészülő hajdiagnosztikán állapítják meg a hajvesztés súlyosságát. A Norwood-Hamilton skála elemzését figyelembe véve jól behatárolható, hogy az adott személy a hajvesztés mely fázisában van, és állapota mennyire súlyos.

A lézeres hajterápiáról

A lézeres hajterápia fájdalommentes megoldást kínál a problémánkra. Természetes módon, a szervezet öngyógyító képességét felhasználva növeli az aktív hajhagymák és hajszálak jelenlétét. Az érhálózat, mely oxigénnel és tápanyaggal látja el a hajhagymákat és a fejbőrt bővül, ezáltal pedig az elvékonyodott hajszálak megerősödése is beindul.

Tökéletes alternatívát kínál a hajbeültetés fájdalmas, hosszú felépülési idővel járó műtétje helyett, így bárki vállalkozhat a terápia elkezdésére. A kezelések között általában három hét telik el, így a teljes sorozat körülbelül 5-6 hónapot vesz igénybe. 

A maximális hajnövekedés érdekében a hajdiagnosztika alapján további kiegészítő kezelések, termékek vagy életmódbeli változtatások elvégzésére is javaslatot tehet a szakember. A lézeres hajterápia hosszú távon kínál megoldást arra, hogy ismét csodás, dús hajkorona legyen magabiztos fellépésünk egyik alapja.

Címkék: denzahair, reklám