null

Nem is olyan régen történt, hogy Debrecenben két, magát fogorvosnak kiadó fogtechnikus fogorvosi képesítés nélkül végzett el balul sikerült beavatkozást. Ellenük kuruzslás bűntette miatt tett a Járási Ügyészség feljelentést.

De szerencsére nem minden esetben áll fenn ilyen rémség, hiszen a legtöbb helyen a sokéves tapasztalat, a legmodernebb fogászati berendezések és kezelési technikák segítik az olyan fogászati beavatkozásokat, mint az implantátumok behelyezése vagy a bölcsességfog eltávolítása. A Potidental fogászat mikroszkópos gyökérkezelést is vállal!

Hogyan válasszon fogorvost?

Hogy elkerülhető legyen a fent említett kellemetlen tapasztalat, érdemes néhány hasznos tippet megfogadni, hogy későbbi csalódások, bosszúságok nélkül találja meg az ideális fogorvost.

Elsőként érdemes a családtagok, barátok, ismerősök körében körbekérdezni személyes tapasztalataikról. Utána nem árt, ha rákeresünk az adott fogászatról adott értékelésekre, véleményekre, visszajelzésekre. Manapság ez könnyen elérhető az internet korszakában. A négy csillag alatti átlagot képviselő helyeket érdemes elkerülni.

Előnyös lehet személyesen is meggyőződni a fogorvosról és a fogászati rendelőről. Egy személyes látogatás során könnyebben alakítható ki a pozitív vélemény mind a rendelő hangulatáról, mind az ott dolgozók hozzáállásáról, segítőkészségéről, szakmaiságáról.

A drágább fogászat a jobb fogászat?

Vegye figyelembe mindenképpen az árakat is. De ügyeljen arra, nem feltétlenül a legdrágább lesz a legjobb. A rendelők árai sokszor attól függnek, hol találhatók és milyen a vendégkörük. A szolgáltatás minősége, a szakértelem viszont ezektől független kell, hogy legyen.

A magánrendelők esetében viszont a minőségi szakembergárda megfizetése, a modern berendezések beszerzési és fenntartási költsége jelentős árfelhajtó tényező lehet egy idő után, így a piaci alapon működő rendelők árazásában emiatt lehetnek az eltérések.

Specializáció a fogászati kezelések terén

A fogorvosok között is egyre elterjedőben van a specializáció, ami szakosodást jelent. Az élet sok területén elterjedt az a nézet, hogy nem lehet mindenben egyszerre kiválónak lenni. Ezért sokan csak egy adott területekre fókuszálnak a szakmájukon belül, mint például az esztétikai kezelések.

Bár egy specializálódott fogorvosnál drágább költsége lehet a kezelésnek, a szakmai tudás és tapasztalat is nagyobb. A specializációt választó fogorvosok többnyire csapatban dolgoznak, így az a jellemző, hogy nem egy, hanem több fogorvos végzi adott páciensen a kezelés különböző fázisait. Mindenki a saját területén, így garantálva a sikerességet.

Amennyiben a fenti javaslatokat megfogadja, minden bizonnyal elkerülheti a kuruzslókat, szakbarbárokat és az igényeinek leginkább megfelelőbb ár-érték arányban találhatja meg fogorvosát. Debrecenben például a Potidental fogászat képzett, tapasztalt csapata várja.

Címkék: potidental, fogászat, reklám