Az NB/I. B Piros csoport bajnoki pontvadászatának negyedik fordulójában a MAFC együttese érkezett a Kaposvár Arénába csütörtökön. Kisebb sérülések miatt három játékosra ezúttal sem számíthatott Branislav Dzunic. A Miskolcihoz hasonló kerettel állt fel a csapat Bogdán Benedek, Kocsis Zalán és Szőke Bálint nélkül - írja a delfinek.hu.

Eladott labdákkal kezdte a mérkőzést a Kaposvár, amit ki is használt a 4 ponttal elhúzó MAFC. A somogyiak Kis Raul gyors 5 pontjával zárkóztak 7–8-nál. Kis második triplája kellet az egyenlítéshez ezt követően. A vendégek erre két jó távolival válaszoltak, és el tudtak lógni 5 ponttal. Az első negyed második felében Rosic Uros segítette ki az amúgy pontatlanul dobó KKK. A szerb-magyar kosaras tizedik pontjával már a vezetést is átvették a zöld-fehérek. Ennek ellenére az utolsó másodpercekben büntetővel még egyenlített fővárosi csapat 22–22-nél.

A második felvonás elején Luka Markovic vette vállára a csapatot és szerezte sorra a pontokat. Ebben Paár Márk is segített aki a sarokból vágott be egy hármast. 29–24-nél kért időt Lakits András. Markovic nem lassított, 12 pontig jutott 4 perc alatt, így 13 pontos előnyhöz juttatta csapatát. Erre volt válasza a MAFC játékosainak is, aki két triplát is berámoltak és megfelezték a különbséget. A negyed végén nehezen találta a korábbi meccseken megszokott dobóformát a hazai csapat, de erőszakosabb védelem is állt a fiúkkal szemben. Egy perccel a félidő vége előtt 6 pont volt még a somogyi fór, majd egy vitatott hazai fault után technikai büntetőt dobhatott a vendég csapat és zárkózott így 47–44-re.


Fotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag Kornélia
Fotó: Harag Kornélia
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Paár Márk hiába talált be középtávolról Kovács és Pápai is vágott a vendéglátóknak egy triplát, így 52–52-nél egyenlített a MAFC. Ismét pontatlan passzok adtak lehetőséget a vendégeknek, akik az sorozatos eladott labdáinkat pontokra váltották és a vezetést is átvették. Antalics a negyedik személyi hibáját szerezte egy eredményes vendég kosár után, így 54 –59-nél kisebb előnyre tett szert a MAFC. Ismét Markovic kosaraival maradt lőtávon belül a somogyi csapat, mely Pintér Dávid távolija után 60–66-arányú hátrányban kezdte a negyed utolsó két percét. Rosic Uros gyors 8 pontot szórt köztük két triplát, így a záró etapot 68–67-es vezetéssel kezdhette a KKK.

A záró felvonás elején a festéken belülről szereztek pontot Lakits András fiai. Kovács Levente közelije után a vezetést is átvette a MAFC 71–72-nél 6 perccel a vége előtt. Darrion Trammell labdaszerzése után tudtuk növelni 5 pontosra az előnyt, de nem maradtak le a vendégek sem. Katona József bevágott egy triplát ismét hátrányba hozva a somogyiakat 77–78-nál. Időt kért Branislav Dzunic. Trammell a saját rontott dobását szedte le és egyenlített, majd Kis Raul büntetőivel 81–79-re módosult az állás két percen belül már. 83–82-nél kimaradt egy vendég tripakísérlet, amiből Luka Markovc indulhatott ziccerig és ezt az előnyt már meg tudta őrizni a KKK. Rangadót nyert tehát a csapat és négy forduló után is veretlen maradt a zöld-fehér együttes.

Videón a teljes mérkőzés!

Kometa Kaposvári KK–Újbuda MAFC 87–82 (22–22, 25–22, 21–23, 19–15)

Kaposvár, Kaposvár Aréna: 800 néző, Vezette: Esztergályos R., Horváth A., Földesi M.

Kometa Kaposvári KK: Trammell (19/3), Paár M. (7/3), Markovic L. (23/6) Antalics D. (2), Kis R. (12/6). Csere: Rosic U. (18/12), Pucz Z., Völgyi M. (2), Puska (4), Fehérvári Cs.
Vezetőedző: Branislav Dzunic Edzők: Filipovic Gordan, Szőke Balázs.

Újbuda MAFC: Katona J. (16/9), Kovács L. (14/3), Vámos Á. (4/3), Bordács G. (14), Pápai M. (16/3). Csere: Biber Á. (2), Pintér D. (16/9).
Vezetőedző: Lakits András.

A Kaposvár követező ellenfele az Óbudai Kaszások csapata lesz a bajnokság ötödik fordulójában idegenben. A találkozó október 26-án 16 óra 45 perckor kezdődik majd.

Branislav Dzunic: Egy olyan szoros meccset játszottunk, amit a végjátékban tudtunk megnyerni. Így billent a mérleg az egylabdás meccsen, nekünk sikerült győzni. Azt gondolom, hogy a végén a védekezésünk rendben volt. Támadásban az egész meccset rossz ritmusban játszottuk. Kialakítottunk sok üres dobást, amit katasztrofális százalékkal dobtunk. Eddig ez nem volt jellemző ránk, de valószínű, hogy az ellenfél védekezése is tett hozzá ehhez. Azt gondolom számunkra hasznosabbak az ilyen meccsek, mint a mai. Nem utolsó sorban szeretném ismét megköszönni a szurkolóknak, mert ma is fontos szerepet játszottak a mai győzelemben.

Címkék: mafc, kkk, kosárlabda, sport