null

Mai cikkünkben ezeket a félelmeket igyekszünk eloszlatni, és megmutatjuk, hogy miért fontos az SleepAir.hu által is hangsúlyozott orrlégzés. Egyrészt a megfelelő pihenés és az azzal járó lelki-szellemi folyamatok miatt, másrészt a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére is gyógyír lehet. De a szájüregi panaszokat is minimalizálhatjuk a helyes légzéssel, benne pedig segítenek a szájtapaszok.

Kell-e tartani a szájtapaszoktól?

A szájtapaszok használatával kapcsolatos leggyakoribb félelem a fulladásveszély. Ettől azonban nem kell tartani, hiszen ezek az eszközök légáteresztők. De az agyunk is ébresztene, ha bármilyen probléma lenne, és lecsökkenne az oxigénszint a szervezetünkben.

A másik aggodalmat az esetleges irritáció okozza, de ez sem jelenthet gondot, mivel abszolút bőrbarát anyagból készülnek a tapaszok, és a ragasztó is orvosi minőségű rajtuk. Szakáll, borosta esetén húzhat ugyan kicsit, de a meleg víz megoldja ezt a problémát. 

Ha az orrlégzés nehézséget okoz

Sokaknak az a legnagyobb gondja az a szájtapaszokkal, hogy ha az orruk sem lélegzik, hogyan vesznek majd levegőt. Az orrlégzés azonban automatikusan kitisztítja az orrjáratokat. Vagyis ahogy elkezdünk az orron keresztül levegőt venni, magától szabaddá válik az út.

Kontroll-megállításos légzés

Ha azonban már előre szeretnénk biztosítani a megfelelő légáramlást, érdemes gyakorolni a kontroll-megállításos légzést. Ennek a lépései a következők.

- Vegyünk egy mély levegőt, és lélegezzük azt ki teljesen.
- Ezután álljunk meg rövid időre, és csak akkor történjen újra légvétel, ha már az ingert érezzük.
- Mindezt ismételjük meg négyszer minden lefekvés előtt.

Gyakorlatilag természetes orrspray-ként működik majd ez a légzéstechnika, mindenképp segít, ha kipróbáljuk.

Mit tud a szájtapasz?

Ha rendszeresen, minden este használunk szájtapaszt, óriási változás figyelhető meg az alvásunkban. Ez pedig a testi-lelki komfortérzetünket is növeli. Emellett a horkolást is le tudjuk vele csökkenteni, és jelentős mértékben javul a szájhigiéniánk is. Beszerezhetjük havi, 3 havi és éves kiszerelésben is igény szerint.

Bízunk benne, hogy ha voltak esetleg félelmek a szájtapaszokkal kapcsolatban, sikerült eloszlatni. Sokaknak szüksége van ezekre az eszközökre, ugyanis a hírekben is már szinte mindennaposak a mentális problémákkal kapcsolatos történések. 

Ezek okai között ott lehet akár a nem megfelelő légzéstechnika és az azzal járó alvási nehézség. Kezeljük a gondokat, és próbáljuk ki a szájtapaszokat! Már hét nap után pozitív változás várható. 

Címkék: sleepair.hu, reklám