A kormány célja, hogy a magyar gazdasági növekedés a következő években 3 és 6 százalék között legyen - mondta el a szerdai kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint ennek olyan hozadéka is lesz, hogy nőni fog a jövedelmek vásárlóértéke is. Ehhez pedig a családok adókedvezménye is hozzájárul majd: "A gyermekek után járó személyijövedelemadó-kedvezményt megduplázzuk, első alkalommal jövő év július elsejével 50 százalékkal fog nőni és további 50 százalékkal pedig 2026 január elsejével."

A kormány a kis- és közepes vállalkozásokat is kiemelten akarja támogatni. A kkv-szektor biztosítja a legtöbb munkahelyet, ezért megerősítésük a bérek emelkedéséhez is jelentős mértékben hozzá tud járulni. Éppen ezért csökkeni fog a cégek adminisztrációs terhe és fejlődésüket további pénzügyi intézkedések, tőkeprogramok is segíteni fogják.

fotó: MTI/Bruzák Noémi
fotó: MTI/Bruzák Noémi

A tárcavezető azt is elmondta: a kabinet arra törekszik, hogy kiszámítható, lehetőleg hároméves bérmegállapodást kössenek a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseletekkel, ami jelentős mértékű minimálbér- és garantált bérminimum-emelést tenne lehetővé.

Címkék: kkv, jövedelem, kamat, vállalkozás, bér, kedvezmény, család, adó, gazdaság