Fordulatos mérkőzésen szenvedett 9-8-as vereséget a Kaposvári Vízilabda Klub a Szeged ellen a 9-12. helyért kiírt rájátszás második meccsén - írja a kapospolo.hu. A találkozó (amit ide kattintva nézhetnek meg) végig kiegyenlített játékot hozott. Hol az egyik, hol a másik együttes járt előrébb, de az utolsó negyed előtt 4-4-es döntetlenre álltak a felek.

A záró játékrészben aztán felpörögtek a csapatok, hiszen ebben az egy felvonásban több gól esett, mint az egész meccsen korábban. A forgatókönyv ugyanakkor nem változott. A kaposváriak többször is magukhoz ragadták a vezetést, majd jött rá a szegedi válasz.

8-7-nél aztán Leinweber találatával a vendégek szerezték meg a vezetést, amit 7 másodperccel a vége előtt Kakstedter egyenlített ki egy emberelőnyös helyzetből. A slusszpoén azonban a Szegedé volt, akik Lakatos révén 1 másodperccel a vége előtt eldöntötték a mérkőzés sorsát.

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: Kaposvári VK–zue.hu Szegedi VE 7–1.

Kaposvári VK - zue.hu Szegedi VE 8-9 (1-1, 1-2, 2-1, 4-5)
Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 220 néző. Vezette: Kollár Gy., Csizmadia Zs.

Kaposvári VK: Csoma – Kakstedter (2), Juhász-Szelei (1), Petrovski (1), Takács J., Horváth Á. (1), ifj. Berta J. Csere: Szilágyi (kapus), Langiewicz (1), Pellei F. (2), Palatinus, Klinger, Aranyi. Vezetőedző: Surányi László.

zue.hu Szegedi VE: Kovács K. – Horváth Zs., Lakatos S. (1), Baj (1), Bóbis B. (2), Boros (1), Kürti (2). Csere: Sánta, Kardos, Tóth Gy. (1), Leinweber (1), Vékony, Horváth V. Vezetőedző: Kiss Csaba.

Gól, emberelőnyből: 6/4, illetve 5/0.

Gól. ötméteresből: 1/0, illetve –.

Címkék: OB I, Szeged, KVK, vízilabda, sport, Kaposvár