A Kaposvár az utolsó forduló eredményeitől függetlenül kiesett a férfi kosárlabda NB I-ből, mivel 81-68-ra kikapott Kecskeméten az alsóházi rájátszás szerdai játéknapján.

A somogyiak először 1990-ben jutottak fel az élvonalba, amelyben azóta csak egyszer, az 1996/97-es szezonban nem szerepeltek. A visszajutást követően 2001-ben és 2004-ben bajnokok lettek, sőt húsz évvel ezelőtt a Magyar Kupát is megnyerték.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Kometa Kaposvári KK 81–68 (15–12, 20–11, 26–22, 20–23)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, V.: Praksch P., Goda L., Makrai M.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann K. 13/9, Sinik 11, Ivkovic M., Lukovic 18, Karahodzic 7. Csere: Dramicanin 10/6, Kucsera D. 8/6, Bogues 14, Tóth B.
Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Kometa Kaposvári KK: Krnjajski B. 6, Eaddy 18/12, Puska B. 7/3, Filipovity M. 3, Koprivica 7. Csere: Jackson 19/15, Abell 2, Halmai D. 6.
Vezetőedző: Dalibor Damjanovic Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Dalibor Damjanovic: Nagyon nehéz meccs volt, nagy nyomással mindkét csapat számára. A Kecskemét volt előnyben, mert ők játszottak hazai pályán és több tapasztalt játékosuk is van. Emiatt az első félidőben túl sok labdaeladásunk volt, pontosan tíz. Továbbá rosszul százalékkal is dobtunk valószínűleg a nyomás miatt, mert amúgy jól dobó csapat vagyunk. A második félidőben sokkal jobb volt a kinti dobómutatónk, de nem védekeztünk jól és több támadólepattanót is engedtünk, amikből könnyű kosarat kaptunk. Visszajöttünk 9 pontra, de ismét ugyanazokat a hibákat követtük el védekezésben. Egy ilyen fontos meccsen nehéz nyerni ha ez nem megy jól. Nagyon fáj a lelkem. Elfogadom, hogy a playoutban kellett játszanunk, de ennél jobb ez a csapat. Az elmúlt öt hónapban, mióta itt vagyok sok problémánk volt a betegségekkel, sérülésekkel. Tartottam a playout meccseitől, mert a legtöbb meccset legjobb pontszerzőnk, Remy nélkül játszottuk. Rosszul kezdtük az alsóházat, utána jó ritmust szereztünk és tudtunk sorozatban nyerni. Nagyon nagy kár az Atomerőmű ellen meccsért, ahol 17 ponttal vezettünk a félidőben, majd kikaptunk. Ekkor kicsit az önbizalmunkból is vesztettünk. Még egy meccs van előttünk, mivel profik sportolókról van szó, így tisztességgel játszunk a bajnokság végéig.

Halmai Dániel: Gratulálok a Kecskemétnek! Megérdemelte nyertek. Az első félidőben azért alakult ki a különbség, mert sok eladott labdánk volt, meg sok önnyű kosarat kaptunk. A második félidőben nem adtunk fel, próbálkoztunk a legvégéig, de nem sikerült. Köszönjük a szurkolóknak, hogy még ezen a meccsen is mellettünk álltak.

Címkék: kaposvári kosárlabda klub, kiesés, kecskemét, kkk, sport