A Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége (MEKTA) a baranyai, zalai és Vas megyei rendőrökkel közösen, egyszerre több településen hajtottak végre rajtaütéseket. A május 15-i összehangolt akció során 12 drogdílert fogtak el az egyenruhások. A feltételezett elkövetők a fentieken túl Tolnában és Budapesten is értékesítették a kábító hatású anyagokat, alkalmanként egy fiatalkorú terjesztő bevonásával.

A rajtaütést követő kutatásokon a nyomozók közel 300 gramm amfetamint, 118 MDMA tablettát, 40 gramm 3MMC pszichoaktív anyagot (kristályt), valamint kábítószer termesztéshez és fogyasztáshoz használatos eszközöket, tárgyakat foglaltak le.

a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételei
a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételei

Összesen tizenkét embert fogtak el, és hallgattak ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt. Közülük négyet őrizetbe is vettek, a 26 éves látrányi, a 45 éves dombóvári, és a 35 valamint 42 éves pécsi lakosokkal szemben letartóztatást kezdeményeztek.

A bűncselekmény elkövetésével szerzett vagyon elkobzása érdekében a rendőrök egy nagy értékű luxusautót, műszaki cikkeket, és csaknem 1 millió forintnyi pénzt foglaltak le.

Címkék: kristály MDMA, amfetamin, letartóztat, drog, elfog, díler, kábítószer, kék hírek