A következő néhány napban átmenetileg szárazabb levegő érkezik fölénk, így csökken a zápor, zivatarhajlam. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, ennek ellenére azonban erősödik a nappali felmelegedés, nyáriasan meleg idő várható.

Pünkösd hétfőn azonban várhatóan ismét labilissá válik a légkör, nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk. Napközben egyre többfelé várható zápor, heves zivatar. Az erősebb gócokban felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Fülledt meleg idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: a napsütés mellett időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, de zápor csak néhol fordulhat elő. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

Hétfő: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég és összességében többfelé valószínű zápor, heves zivatar. A délkeleti szél megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig még marad a zápor, zivatarhajlam, majd ezt követően ismét szárazabb levegő érkezik fölénk. A hőmérsékletekben továbbra sem várható lényeges változás.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, május, fagy, zápor, tavasz, havas, fülledt, felmelegedés, köd, , meleg, front, lehűlés, eső, csapadék, időjárás