A Tisza-partiak egy hétközi csatában, az utolsó másodpercekben fordítva tudták legyőzni idegenben a Kaposvárt, így a somogyiaknak mindenképpen győzniük kellett pénteken, hogy életben tartsák reményeiket a hetedik helyért - írta a kapospolo.hu.

A kezdeti idegeskedés és pontatlan támadások sorozata után inkább a hazai együttes kapta el a fonalat, és az első negyed utolsó három percében négyszer is betalált, míg válaszból csak egy érkezett.

A középső játékrészekben próbálta tartani a lépést a vendég együttes, de összességében így is nőtt eggyel a hátránya, a zárónegyedben pedig kiszakadt a szegedi gólzsák, az addigi nyolcra még hetet rá tudott pakolni a házigazda.

A hetedik hely így a Szegedé lett, miután a házigazdák 15-7-re diadalmaskodtak, míg Surányi László tanítványai a nyolcadikként zárták a szezont.

E.ON férfi vízilabda OB I. 7-8. helyért vívott rájátszás, 2. mérkőzés

zue.hu Szegedi VE–Kaposvári VK 15–7 (4–1, 2–2, 2–1, 7–3)
Szeged, Tiszavirág uszoda, 200 néző. Vezette: Csizmadia Zs., Petik A.

zue.hu Szegedi VE: Danka – Sziládi (1), Horváth V., Kürti (1), Sánta (1), Bóbis (2), Nagy M. (2). Csere: Tóth Gy., Pörge (2), Leinweber (5), Klár (1), Horváth Zs., Varga M. Edző: Szanyi Ádám.

Kaposvári VK: Kósik – Dőry, Fülöp B., Vindisch (1), Baj, Juhász-Szelei (1), ifj. Berta J. (3). Csere: Szilágyi Á. (kapus), Kakstedter (1), Aranyi A., Pellei F. (1), Palatinus, Vadas, Vörös. Vezetőedző: Surányi László.

Címkék: Szeged, OB I., vízilabda, KVK, Kaposvár, sport