Meghúzta a Kaposvári VK az első negyedet Miskolcon, az OB I-es bajnokság 26. fordulójában, hiszen hiába szerezték meg a vezetést a hazaiak, a somogyiak hamar fordítani tudtak 3-1-re - írja a kapospolo.hu.

A folytatás ismét a vendéglátókról szólt, előbb egyenlítettek, majd elkezdtek egyre nagyobb előnyt kidolgozni.  A harmadik negyedben már hárommal is vezettek, de Surányi László tanítványai ezt követően sem zuhantak össze. Takács János góljaival zárkózni kezdett a KVK, majd Pellei és Vindisch is betalált, így ismét a vendégeknél volt az előny.

Az utolsó játékrész előtt 8-8 állt az eredményjelzőn, majd hol az egyik, hol a másik vezetett. Négy perccel a vége előtt 10-10-re álltak a felek és sokáig úgy is tűnt, hogy ez marad a végeredmény, de 12 másodperccel a vége előtt Aleksa Petrovski betalált, amivel el is dőlt a három pont sorsa.

Az alsóházi rájátszás első fordulójában a Szeged lesz az ellenfél.

PannErgy-Miskolci VLC - Kaposvári VK 10-11 (2-3, 4-1, 2-4, 2-3)
Miskolc, Kemény Dénes Uszoda, 180 néző. Vezette: ifj. Kenéz Gy., Tóth S.

PannErgy-Miskolci VLC: Moravcsik -  Oltean (1), Krasznai B. (2), Nagy N. (1), Tanczer, Várkonyi (3), Brkic (1). Csere: Smitula, Molnár G., Böröczky (2), Gomes, Stefanidesz. Vezetőedző: Vidumanszky László.

Kaposvári VK: Csoma - Kakstedter (1), Petrovski (2), Langiewicz (2), ifj. Berta J. (2), Juhász-Szelei, Horváth Á. Csere: Pellei F. (1), Szatmári, Aranyi, Vörös, Vindisch (1), Takács J. (2). Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 9/4, illetve 14/7.

Gól, ötméteresből: 2/1, illetve 1/0.

Kiállítva, végleg cserével: Kakstedter (10. p.), ifj. Berta J. (14. p.), Juhász-Szelei (30. p.)

Kipontozódott: Smitula (27. p.).

Címkék: víziladba, KVK, OB I, Miskolc, Kaposvár, sport