A Csik Ferenc Versenyuszodában a vendég OSC Újbuda már az első negyedben 4-0-ás vezetést harcolt ki, a félidőben pedig már öttel vezettek a Bajnokok Ligájában is érdekelt fővárosiak - tudósít a kapospolo.hu.

A folytatásban rendezték soraikat Surányi László tanítványai, egyre jobb hatékonysággal használták ki a helyzeteiket és az utolsó negyedet 5-3-ra meg is nyerték a somogyiak. A vége azonban így is 14-10-es vendéggyőzelem.

A KVK csapatában a kanadai-magyar kettős állampolgár Malcolm-Teleky Tiván első OB I-es találkozóján szállt medencébe, de ismét lehetőséget kapott a kaposváriaknál a mindössze 17 esztendős Klinger Bálint.

Folytatás kedden a harmadik helyezett Vasas otthonában.

Kaposvári VK–Genesy OSC Újbuda 10–14 (1–4, 2–4, 2–3, 5–3)
Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 160 néző. Vezette: Füzesi Zs., Tordai G.

Kaposvári VK: Csoma – Kakstedter (3), Juhász-Szelei (1), Pellei F. (1), Langiewicz (1), Horváth Á. (1), Szatmári (2). Csere: Szilágyi (kapus), Petrovski, Palatinus, Vörös, Aranyi A. (1), Malcolm-Teleky, Klinger Vezetőedző: Surányi László.

Genesys OSC Újbuda: Bisztritsányi – Bundschuh (2), Salamon (1), Burián (1), Tóth M., Manhercz K. (3), Vigvári Vince (3). Csere: Hárai, Szücs D., Dala (1), Várnai, Sárfalvi (1), Aranyi M. (2). Vezetőedző: Varga Dániel.

Gól, emberelőnyből: 8/5, illetve 5/2.

Gól, ötméteresből: 3/2, illetve 3/1.

Kipontozódott: Bundschuh (29. p.).

Címkék: víziladba, Újbuda, OSC, OB I, KVK, Kaposvár, sport