Focimezre cserélték az inget és a zakót a Nyugat-dunántúli kormányhivatalok dolgozói egy teremlabdarúgó torna erejéig. A viadalanak Kaposvár adhatott otthont, miután az előző, első alkalommal kiírt tornát a Somogyi kormányhivatal nyerte meg.

"A mai napon egy kormányhivatali teremlabdarúgó tornának ad otthont Kaposvár, Somogy megye. Megtisztelte a rendezvényünket, és itt volt fővédnökként dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkárúr is. Köszönjük mind a hat, rajtunk kívül öt megyének, hogy eljöttek ide Kaposvárra, eljöttek ide Somogyba. Mi nekünk ezzel az a célunk, hogy a sportbarátságot erősítsük, ne csak vonal túlsó végén, vagy az íróasztal mellett, ügyiratokból ismerjük egymást, hanem legyen egy kis személyes kontaktus." - tette hozzá Dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

kormányhivatali teremfoci

A házigazda somogyiakon kívül Veszprém, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megye együtteseit mérettették meg magukat ezen a napon. A csapatok többsége jól összeszokott társaságot alkotott, és olykor a hétköznapokon is összejárnak egy kis egymás közti játékra.

Paizs László, a Zala megyei kormányhivatal munkatársa elmondta,
többen sportolnak egyébb sportágat is, de hetente egyszer, hogy ha tudják, összehozzák, hogy eljárjanak együtt focizni a téli időszakban.
A rendszeres gyakorlásnak köszönhetően pedig egyre jobbá váltak a csapatok. A tavalyihoz képest sokkal erősebbnek bizonyult a mezőny ez ezen a tornán.

Torják Norbert, a Győr-Moson-Sopron megyei kormányhivatal munkatársa szerint sokkal erősebb az idei mezőny, mint a tavalyi, sokkal jobban készültek a csapatok. Ők is és a többi megyének a játékosai is sokkal felkészültebbek voltak.

kormányhivatali teremfoci

Troják Norbert hozzátette, hogy ők nyáron szoktak minden héten játszani, akkor az őszi, éves sporttalálkozóra készülnek, de most erre abszolút nem készültek, mint csapat, hanem csak egyénileg mindenki.

A kormányhivatali gárdák körmérkőzéses rendszerben küzdöttek meg egymással. Minden együttes öt mérkőzést játszott, a címvédő somogyiak pedig egyetlen alkalommal sem találtak legyőzőre. Egy döntetlen mellett az összes mérkőzésüket megnyerték, így ebben az évben is elhóditották a győztesnek járó serleget. Emellett egyéni díjakat is bezsebelt a somogyi kormányhivatal csapata. A legjobb játékosnak Katona Dánielt választották, a legjobb kapusnak járó díjat pedig Varga Szabolcs vehette át.

Címkék: Neszményi Zsolt, teremfoci, labdarúgás, kormányhivatal, torna, sport