Országosan tizennyolc csapat nevezett a nyolcadik Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar Kupára, amit a KSI népszigeti víztelepén, az újpesti Duna-öbölben tartottak. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a tavalyi szerepléséhez képest egy helyet javítva, a tizedik helyen zárta a versenyt.

Az idén tizennyolc csapat nevezett a megmérettetésre, a tűzoltók mellett a büntetés-végrehajtási intézetek, az Országgyűlési Őrség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is indított versenycsapatot.

fotó: Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
fotó: Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A megmérettetésen előfutamokat rendeztek, majd az azokon elért eredmények alapján több „döntőben” alakult ki a végső sorrend. A tavalyi évben a somogyi csapat a tizenegyedik helyen végzett, idén viszont - a siófoki és kaposvári tűzoltókból álló együttes (evezős: Kovács Bálint, Molnár Róbert, Szipola Éva, Szabó Norbert, Rostás Zsolt, Horváth Tamás, Kovács Gábor, Hoffmann Balázs, Ferenczi Zoltán, Kertész Norbert, Szabó Zoltán, Sovák Viktor, Ginter Ákos, Turós László, Kekecs K. Richárd, Kolozsi Sándor, dobos: Bázelné Mihályka Szabina) a tizedik legjobb idővel futott be a célba.

 

Címkék: sárkányhajó, kupa, tűzoltó, sport