Sokan fogalmaztak úgy az elmúlt időszakban, hogy tizenkilencre lapot húzott a Rákóczi vezetése. Az őszi szezon 17 mérkőzésén mindössze 9 pontot gyűjtő együttes január elején új szakmai stábbal kezdte meg a munkát, és a játékosállomány is alapos vérfrissítésen ment keresztül. Tizenketten távoztak és tízen érkeztek.

- Próbáltunk, elsősorban még december-janbuárban a magyar élvonalban szerepet vállalt játékosok leigazolásával foglalkozni, de ez a majdnem lehetetlen feladat kategóriába tartozik. Célfeladatot kell megoldanunk - mondta a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezető-elnöke, Illés János.

Éppen ezért olyan légiósok kerültek Kaposvárra, akik közül többen erős bajnokságokban edzőttek eddigi pályafutásuk során.

(a KaposPont szerint így kezdhet holnap a csapat)

A Rákóczi két kapust szerződtetett a a szlovén Jahics és a korábbi kecskeméti Antal Botond személyében. Három jó képességű, magas és gyors belső védő érkezett: két francia, Badisz és Diallo, illetve a belga állampolgárságú Mbemba.

Bal oldali védkőként a kongói válogatott Mulemót, védekező középpályásként pedig a kameruni Gí Rodzsert láthatják majd azok, akik kilátogatnak a stadionba.

Két román játékos, Florean és Firtulescu, valamint a kameruni Ken Ella bevethető a támadó középpályás posztján,

csatárként pedig az észt válogatott Kink és a zambiai Tembo segítheti majd a zöld-fehéreket a célok elérésében. Utóbbi érkezése azonban még bizonytalan.

- A keret összeállításánál arra is törekedtünk, hogy ne csak a tapasztalt külföldi játékosok kerüljenek előtérbe. Favorizáljuk azokat a fiatalokat is, akik a saját U21-es keretünkből kerültek fel, mint Hadaró, Földes, Murai Márk, Kovács Olivér - tette hozzá az elnök.

A szövetség ugyanis a 23 év alattiak szerepeltetéséért pénzjutalomban részesíti a csapatokat. A tavaszi cél egyértelmű: a bennmaradás kivívása.

- Úgy gondolom, hoztunk olyan rutinos játékosokat, akik a magyarnál erősebb bajnokságban bizonyítottak, és meg tudjuk oldani azt a feladatot, ami ránk vár - vetítette előre a vezetőedző, Selymes Tibor.

A kaposváriak kétszer jártak edzőtáborban és a törökországi előkészületi mérkőzéseken próbáltak összerázódni. A szerdai Liga Kupa mérkőzést aztán 3-0-ra elvesztették a Videoton otthonában. A hét fő feladata azonban a Pápa legyőzése lesz.

- A legfontosabb mérkőzés az összes közül, a 13 döntőből, ha megnyerjük, sokkal könnyebb lesz, koncentrálni, odafigyelni - tette hozzá az edző.

A Rákóczi-Pápa összecsapás szombaton 16 órakor kezdődik a stadionban.

Az internetezőket is megihlette a mérkőzés:

pápa

Címkék: pápa, labdarúgás, csapat, kaposvár, rákóczi, sport