fino

A szombati záró találkozón a cseh Zlin is öt játszmában múlta felül a somogyiakat. Demeter György vezetőedző összességében elégedett volt a látottakkal, és abban bízik, hogy a következő hétvégén, a hazai rendezésű tornán már meccset is nyer majd a formálódó társaság.

Vereséggel kezdte meg szereplését a nyitrai nemzetközi tornán a Fino férfi röplabdacsapata. A kaposváriak a szlovák élvonal harmadik helyezettje, az idei bajnokesélyes Svidnik ellen léptek pályára, és fordulatos, nagy csatában 3:2 arányban maradtak alul. A magyar bajnok kétszer is szetthátrányból egyenlített, az ötödik játszmában pedig 17:15 arányban maradt alul. A találkozón bemutatkoztak a klub új szerzeményei, Dávid Csanád pedig új szerepkörben, nyitásfogadóként bizonyíthatott. Egy meccs szünet után a házigazda elleni találkozó következett: a somogyiak a 3-2-es vereség fáradtságát nem tudták kiheverni, és ellenfelük könnyedén nyert.

Szombaton a jó erőkből álló csehek ellen a Fino hozta az első és a második játszmát, de végül a tapasztaltabb és összeszokottabb Zsolna nyert 3:2 arányban, az ötödik szett végén némi szerencsével.

„ Ez volt az  első tornának, és elégedett vagyok a látottakkal; még úgy is, hogy csak szetteket nyertünk, mérkőzést nem – kezdte értékelését Demeter György vezetőedző. - Kiderült, miben kell még fejlődnünk, de arról is megbizonyosodhattunk, hogy az új évadban is nyugodtan vághatunk neki a bajnokságnak. Olyan csapatunk lesz, amely nemzetközi szinten is megállja majd a helyét. Bízom benne, hogy a következő hétvégén, a hazai tornánkon már az első győzelmeket is megszerezzük.”

A nyitrai torna krónikájához tartozik, hogy a térdsérüléssel bajlódó csapatkapitány, Geiger András pénteken egyik mérkőzésen sem lépett pályára, szombaton viszont – 35. születésnapján – már játszott a Fino együttesében.

A bajnokcsapat szombaton és vasárnap a kaposvári városi sportcsarnokban, a hazai rendezésű felkészülési tornán szerepel legközelebb.

A kaposvári vonatkozású eredmények:

Svidnik – Fino Kaposvár SE 3-2 (19, -23, 17, -24, 15)
Nitra - Fino Kaposvár SE 3-0 (19, 16, 18)
Zlin – Fino Kaposvár SE 3-2 ( -23, -19, 22, 16, 13)

A végeredmény: 1. Zlin, 2. Nitra, 3. Svidnik, 4. Fino Kaposvár.

Címkék: kikap, vendég, fino, somogy, sport