A Fonyódi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot azzal a fiatal férfival szemben, aki ittasan két személyt is bántalmazott a Fonyód melletti faluban.

A vád szerint a terhelt a 2023 augusztusában tartott bálon nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd a női mosdót akarta használni, azonban ezt szóvá tette egy másik vendég. A vádlott nehezményezte a számon kérést, ezért dühében ököllel arcon ütötte a sértettet, aki az ütés erejétől a földre esett.

A két férfi konfliktusa ekkor még nem ért véget, a falu központja felé haladva vitájuk folytatódott, de az indulatos vádlott ezen szóváltás során sem tudta fékezni magát, így a férfit ismét, továbbá a segítségére siető barátnőjét is ököllel arcukon megütötte.

A terhelt bántalmazása következtében a sértett férfi állcsontja két helyen eltörött, míg a nő nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Címkék: sérül, bál, ököl, búcsú, részeg, verekedés, kék hírek