A Rákóczi U13-as csapata pontosan tizenöt másodperc alatt vitte végig és fejezte be góllal azt a támadást, ami vélhetően a Bene akadémia újonnan kinevezett szakmai igazgatójának, Szapor Gábornak is tetszett. A Petrók-tanítványok az Intersport ifjúsági focifesztiválon is szeretnének hasonlókat bemutatni.

- Úgy illik bele a felkészülésbe, hogy minél több játék legyen, addig nem tudunk úgymond edzeni, tehát gyakorolni, én úgy veszem ezt, hogy ebben a korban még nem a játék a lényeg, hanem maga a gyakorlás illetve az oktatás, de én úgy gondolom, hogy nagyon jól beleillik ebbe a kis futballfesztiválba a mi játékunk is -Petrók Viktor edző, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U13.

- Ennek talán akkora szakmai jelentősége nincs, de emberileg viszont nagyon sokat fog adni a gyerekeknek. Egy jó hangulatot ad, más környezetet, más kultúrát, más labdarúgó kultúrát fognak megismerni, úgyhogy én azt hiszem, hogy eredményes lesz - Varga Gyula technikai vezető, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia.

Nem csak a szülők, hanem gyerekek is nagyon várják már, hogy elrajtoljon a fesztivál.

- Készülünk, kemény edzések folynak és hát nekem ez az első youth fesztiválom lesz, mert én még egy éve jöttem csak ide. Remélem jól fog sikerülni, meg kell nyerni, egy jó próba a bajnoksághoz képest - Pintér József Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia.

- Persze, hogy szeretjük, hát erre vártunk egész nyáron, ez a bajnokság előtti felkészülés ez a torna - Szabó Ákos Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia

Az U13-as korosztályban 16 csapat nevezett a fesztiválra. Még venezuelai együttes is színesíti a mezőnyt. A Petrók-tanítványok az észt FC Tartu ellen kezdik meg szereplésüket július 15-én, hétfőn 12 óra 30 perces kezdettel a kaposfüredi futballpályán.

Címkék: football, youth, fesztivál, akadémia, kaposvár, sport