A Balaton-átúszás szervezői már gőzerővel készülnek a következő évre: ma délelőtt megszületett a megállapodás a névadó támogatóval is a közös folytatásról.

A népszerű úszó erőpróba a jövőben is erősen kötődik majd Somogy megyéhez, ugyanis egy igali székhelyű cég továbbra is betölti a főszponzori tisztet.

- Egy kiemelt jelentőségű programról van szó, ami nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is most már elismert. Tavalyi, vagyis, hogy pontosabban az idei Balaton-átúszás a harmincadik, ez megint csak kiemelt jelentőségű volt, jubileumi mivolta miatt és szeretettel várjuk a következő lehetőséget. Köszönjük szépen a rendezőknek, hogy megtiszteltek minket a bizalmukkal, úgyhogy állunk elébe - mondta a Pek-Snack Kft. ügyvezető igazgatója, Galántai Ákos.

A szervezőbizottság elnöke bejelentette: a 2013-as átúszást július 6-án szeretnék megrendezni.

- Nagyon időarányosan vagyunk az előkészületekkel, hiszen az előkészületeknek része ez a mai kis esemény is, aktus itt az együttműködési szerződésünknek az aláírása, pályázatírásokkal foglalkozunk és lassan-lassan már készítjük föl az egyes munkaterületeket, illetve azoknak a vezetőit megfelelőképpen, ők is utána a saját kollégáikat, akik segítik az egyes munkabizottságoknak a munkáját, azok is időarányosan legyenek felkészítve - tájékoztatott a Balaton-átúszás szervezőbizottsági elnöke, Szántó László.

Az idei, 30. jubileumi Pek-Snack Balaton-átúszás minden várakozást felülmúlt: több mint tízezren teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot.

Címkék: szponzor, szervező, bizottság, átúszás, balaton, sport