- Menny és pokol - így lehetne jellemezni az EB mai napját - kezdte beszámolóját az Európa-bajnokság első napjáról a kaposváriak edzője, Villányi Krisztina, aki nem mellékesen a szövetségi kapitányi posztot is betölti. - A kezdés a pokolból indult. Elsőként a fiúk kötelező gyakorlatai következtek. Bence Balázs és Tóth Ákos Fenoménnal lépett pályára. Fenomén nevű lovunk eléggé megijedt a fedeles csarnok tetőszerkezetéből érkező pattogó, recsegő hangoktól, de viszonylag kulturáltan ment. Ákos hozzá mérten megfelelő kötelező gyakorlatokat mutatott be, majd következett Balázs, akitől az első 10-be kerülést vártuk. Remek gyakorlatokat mutatott be, majd az olló után egy rövidzárlat következett nála, és a gyakorlatot a leugrással fejezte be, vagyis kihagyta az állást, ami csaknem 1 ponttal alacsonyabb összpontszámot eredményezett....Így a várt helyezése helyett 18., az európai mezőnyt számítva a 14. lett.
Az összeomlás után következtek a lányok. Itt egymás után jött a két magyar ló. Fenomén javuló formával, Monte Cristo pedig nagyon jó versenyzett. Ez azt eredményezte, hogy Németh Blanka a 6., Somogyi Eszter a 16. (15. európai, tehát jelenleg még döntős), Jancsecz Dorka pedig a 26. helyen áll. Ezután következett a csapat. Egy korrekt gyakorlat után Magyarország a NEGYEDIK helyen áll.


A gyermek mezőnyben nehéz menet után a fiúknál Somogyi Miklós őrzi a harmadik helyét, a lányoknál Semerédy Alexandra vette át a vezetést, remekül sikerült kűrjével, második helyre Tóth Petra Panna jött fel, míg a vezető Németh Ida lecsúszott a hatodik helyre. Pakot Anna a nyolcadik, Káfka Borbála a tizedik, Simon Dorottya a 11. helyen áll.

Címkék: , lovas, torna, verseny, magyar, sport