Az Arany úti sportcentrum területén több mint harminc sportág mutatkozik be. Az első napon az óvodás és az iskolás csoportokat várják, míg szombaton a családok látogatására számítanak.

A díjmentesen és korhatár nélkül látogatható Nagy Sportágválasztót először 2011-ben rendezték meg Kaposváron. A nagy sikerre való tekintettel az edzők és az élsportolók idén is várják az érdeklődőket a városi sportcsarnok mögötti füves területen. A június 8-án kezdődő rendezvényre a tájfutók egy kis meglepetéssel készülnek.

- A sportcsarnok környékéről készült egy térkép, ezt édesapám helyesbítette, én meg finomítottam most rajta, felkészülve erre a sportágválasztóra. Egy rövid kis tájfutópályát tűzünk ki, tehát ez a nagy versenyeknek megfelelően chipes rendszerrel, rendes tájfutó bójákkal egy pár száz méteres kis bemutató pálya lesz, amit bárki megpróbálhat - Somogy Megyei Tájfutó Szövetség titkára, Ifj. Dr. Pavlovics György.

A focisták egy kaposvári kötődésű sztárvendéggel szeretnék magukhoz édesgetni a látogatókat: - Szakály Pétert sikerült megnyernünk, aki ebben az idényben játékosként mindent megnyert, és a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiáról indult labdarúgó. Ő lesz a pénteki és szombati napon úgymond ilyen sztárvendég. Lehet vele beszélgetni, dedikálást kérni tőle. Különböző programokkal készülünk a gyerkőcöknek ugye, pénteken az iskolások és az óvodások jönnek, nekik ilyen focis ügyességi játékokat szervezünk és aki jól teljesít az ajándékot is kap tőlünk. -

A kaposvári jégkorongózok is nagyon készülnek. Amerikai fejlesztésű, NHL-csapatok által is használt hokipályával várják az érdeklődőket. A Kaposvár Hoki Club SE edzője, Vörös István elmondta: - Egy úgynevezett szintetikus, négy évszakos jégfelületet próbálunk prezentálni a közönség számára. Mindenféle olyan mozgást, ami a hokival, a jégtánccal, a korcsolyával kapcsolatos, mindent tökéletesen meg lehet rajta csinálni ugyanolyan jégkorcsolyával, mint amit a műjégen használunk.

A jégkorongon, a labdarúgáson és a tájfutáson kívül természetesen még számtalan sportot kipróbálhatnak az érdeklődők. A II. Nagy Sportágválasztó elsődleges célja, hogy az óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki megtalálja a hozzáillő sportágat, és minél többen válasszák a rendszeres testmozgást.

Címkék: Nagy Sportágválasztó, labdajáték, érdeklődők, Kaposvár, jégkorong