2001-ben csodát tettek a kaposvári kosárlabdázók: Földi Sándor legénysége egészen a magyar bajnoki címig menetelt. A Paks elleni döntő és a győzelmet követő ünneplés máig szép emlék. Pedig pontosan tíz év telt el azóta. Az aranycsapat tagjai egy hét múlva újra pályára lépnek a városi sportcsarnokban.

Két bajnoki címet nyertem a Kaposvárral, az első közelebb áll a szívemhez. Új dolog volt, kosárlabdaláz volt a városon belül, és örülök, hogy újra lejátsszuk a mérkőzést. Újra találkozhatok a régi csapattársakkal, barátokkal. Nagyon várom már, biztosan jó lesz. - mondja az egykori kaposvári játékos Szőke Balázs.

A szervezők ma jelentették be, hogy az akkori kaposvári együttes a legjobb paksi játékosokból álló gárdával csap össze május 27-én 18 órakor. A Klíma-Vill legénységében itt lesz az örök kedvenc, Emir Halimics, valamint a többi sztár, Ivkovicstól Szőkén át Bencze Tamásig. Tömösváry Máté 2001-ben a csapat egyik legifjabb tagjaként élhette át a nagy sikert.

Tömösváry így emlékszik vissza: Rettentő fiatal voltam, ifiből felkerülve olyan volt, mint az álom, hogy együtt ünnepelhettem az akkori nagy játékosokkal. Nagyon nagy élmény volt.

A 2001-es csapat nem csak a pályán volt mindenkinél jobb.

Nagyon jó összhang volt közöttünk, az öltözőben és a pályán is. Sztojan jól összefogta a brigádot, jó viszonyban voltunk az edzőnkkel is, ennek következtében jöttek is az eredmények. - teszi hozzá Szőke.

A KKK ügyvezetője úgy fogalmazott: a klub kötelessége volt megszervezni ezt a gálamérkőzést. Mi fogunk nyerni, az bizonyos. Régi játékosok újra a pályán, biztosan érdekes lesz. A Paksban aktív játékosok is itt lesznek. Aszok is találhatnak maguknak szórakozást, akik a mai kosárlabdát szeretik, és azok is, akik azokra a sportemberekre kíváncsiak, akik tíz évvel ezelőtt bajnokságot nyertek a városnak. -tette hozzá Monok Tibor

A jövő pénteki program délután fél 3-kor a Kossuth téri szökőkútnál indul, ahol a szurkolók közös fényképeket készíthetnek a játékosokkal. A Kapos Televízió jóvoltából újra átélhetjük az aranymeccs és a fieszta pillanatait. 18 órakor pedig újra feldobják a labdát a Kaposvár – Paks derbin.

Címkék: klima -vill, 10éves, aranycsapat, paks, kkk, kaposvár, sport