null

Ebben a cikkünkben most bemutatjuk ezeknek a készülékeknek az előnyeit és azt, hogy miért lettek ezek a modellek a legkeresettebbek az utóbbi években. Ha blokknyomtató vásárlását tervezzük, érdemes ellátogatni a blokk-nyomtato.hu oldalára, ahol a széles kínálatban egészen biztosan mindenki megtalálja a cége számára a legmegfelelőbbet.

Mire használható a blokknyomtató?

Ez az eszköz blokkok, számlák, szállítólevelek és más bizonylatok nyomtatására lett tervezve. Rendkívül gyorsan nyomtat, így nem kell megvárakoztatnunk a vásárlókat, nem kell sok időt eltölteni a blokk vagy a számla kiállításával. Kiskereskedelmi üzletekben, vendéglátó egységekben vagy éppen szolgáltatóknál a kinyomtatott bizonylatok tartalmazzák a vásárolt terméket vagy szolgáltatás megnevezését, a vásárolt egységet és a fizetett összeget.

Ezek a bizonylatok nem csupán a vásárlást igazolják, hanem szükségesek a bevételek nyomon követéséhez és a könyveléshez, valamint az adóbevalláshoz is. A technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már a kisvállalkozások is könnyedén hozzájuthatnak a blokknyomtatókhoz, így megkönnyítve a vásárlók kiszolgálását és a vásárlás adminisztrálását, illetve könyvelését is.

Direkt termál blokknyomtatók működése

Ezek a készülékek rendkívül költséghatékonyak, ugyanis nem kell a tinta utánpótlásával bajlódni, kizárólag hőpapír szükséges a használatukhoz. A direkt termál blokknyomtatatók nyomtatófeje a meghatározott pontokon hőt ad át a hőpapírnak, ezáltal aktiválja a papíron lévő tintát, és ennek végeredményében a papíron megjelenik a kívánt adatsor.

A régebbi, elavult technikával készült POS-nyomtatókhoz képest jóval takarékosabb, hiszen a régi nyomtatók még tintával dolgoztak, amit folyamatosan után kellett tölteni, ez pedig időigényes volt és állandó plusz kiadást jelentett. Ezeknél a régi készülékeknél minden csere után javasolt volt a kalibrálás, ami a modern blokknyomtatóknál nem szükséges. Esetükben valóban csak a megfelelő hőpapírt kell folyamatosan utántöltenünk, ami pillanatok alatt elvégezhető.

Elmondhatjuk, hogy ezen blokknyomtatók előnyei nemcsak az alacsony működési költség, de a nagy hatékonyság, a rendkívül könnyű és gyors használat, és a kiváló minőségű nyomtatás is.

Kiknek ajánljuk a használatát?

Olyan kiskereskedelmi üzleteknek, ahol a vásárlásokat követően azonnali blokk vagy számla kiállítása kötelező. Éttermek és kávézók részére, ahol nem szeretnénk a vendégeket hosszasan megvárakoztatni és fontos, hogy ne alakuljon ki hosszú sor a pénztár előtt.

Szolgáltató központoknak – legyen szó például műkörmösről vagy autószerelő műhelyről –, ahol szintén azonnali számlázást ír elő a törvény. De szállodák és vendégházak számára is tökéletes választás egy blokknyomtató, ahol a vendégek kijelentkezésekor és távozásakor fontos az azonnali számlaadás.

Címkék: blokknyomtató, reklám