Az együttes egy másfél hónapos, nehézségektől sem mentes, igazán kemény felkészülési időszakon van túl. Erről és a célokról a klub ügyvezetője, Vig Attila egy részletes közleményben tájékoztatott:

A tavalyi bajnoki keret pár helyen változott. Bozóki Bence külföldre távozott, helyére Bruno Jorge Feliciano brazil liberót igazoltuk le. Bruno nem ismeretlen a röplabda kedvelők körében, hiszen évekig a rivális Pénzügyőr csapatánál játszott. Tomas Lescay helyett egy fiatal tehetséges magyar válogatott centert igazoltunk Boldizsár Péter személyében. Távozott Baróti Árpád is, aki külföldön szeretné folytatni pályafutását. Próbáltunk megegyezni vele, hogy az első két BL mérkőzésen álljon pályára, de ez nem sikerült. Árpi helyére egy 21 éves kínai válogatott átlót szerződtettünk, aki jelenleg az U21-es világbajnokságon szerepel hazája válogatottjával, reményeink szerint hamarosan csatlakozik a kerethez. Ő az egyetlen hiányzónk. Távozott továbbá a csapatból két fiatal tehetségünk, Zarka Márton és Tóth Gábor, akik az USA-ba mentek ösztöndíjjal továbbtanulni és röplabdázni. Őket szintén saját utánpótlásunkból pótoltuk Laczó Bálint, és Csordás Bertalan személyében. Igazoltunk még egy szélső ütőt Martin Djordjevic személyében. Hermes Quevedo visszatért Kaposvárra, a rehabilitácója folytatódik, reményeink szerint november végén, december elején térhet vissza a pályára, ha minden rendben zajlik. A felkészülésünket hátráltatta, hogy Novoselov vízumproblémák, míg Boldizsár Péter a válogatott szereplése miatt csak szeptember elején csatlakozott a csapathoz. 

fotó: kaposvolley.hu
fotó: kaposvolley.hu

Ez, és összességében a BL idei lebonyolítása ezen okok miatt komoly nehézséget jelent a számunkra, hiszen ilyen korán (szeptember közepe) még soha nem kezdődött el a sorozat. Ezek tudatában készültünk az idei szezon rajtjára, mely mindjárt egy BL-selejtező mérkőzés lesz az Arénában, az osztrák Hypo Tirol Innsbruck csapata ellen. Bajnokok Ligája mérkőzést még soha nem játszottak Kaposváron, egyetlen csapatsportban sem, így ezzel sporttörténelmet írunk. A honi pontvadászat október 06-án kezdődik meg számunkra hazai környezetben. 

Ahogy azt már korábban jeleztem, csapatunk idén is a Magyar Nemzeti Bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában kezdi meg szereplését. Tisztában vagyunk vele, hogy a honi megmérettetéseken mindenki minket akar majd legyőzni, de mi címvédésre készülünk a bajnokságban és a Kupában egyaránt. A Magyar Kupa sorsolása is megtörtént már, így nagy valószínűséggel a tavalyi bajnoki döntő visszavágójára kerülhet sor a negyeddöntőben, vagyis már ott találkozhatunk a MÁV-Előre Foxconn csapatával. Célunk a döntőbe jutás és a kupagyőzelem megvédése, így mindegy milyen utat jelöltek ki nekünk, a cél változatlan.

Az idei programunk harmadik pillére idén is a legrangosabb európai kupa a Bajnokok Ligája, melyet először rendezhetünk Kaposváron. A selejtezők során három mérkőzést megnyerő csapat kerülhet fel a BL főtáblájára. Tisztában vagyunk a papírforma szerinti erőviszonyokkal, de mi nem foglalkozunk ezzel és a győzni akarás szándékával lépünk pályára a hazai szurkolóink elött. Célunk a tisztes helytállás mellett, hogy tovább jussunk az első csoportkörből. Amennyiben ez nem sikerülne, akkor átkerülünk a CEV Kupába úgy, hogy 
mindenképpen fogunk nemzetközi mérkőzést is játszani a Kaposvár Arénában.

Ezúton szeretném megköszönni, új és régi szponzoraink támogatását, amely biztos hátteret teremt a nyugodt szakmai munka elvégzéséhez. Külön köszönet Kaposvár MJV Önkormányzatának és névadónknak, a Fino Food Kft.-nek, akik tényleg már hosszú-hosszú évek óta kitartanak mellettünk és támogatnak bennünket.

Köszönjük szurkolóink fantasztikus közreműködését is, amit az elmúlt szezonokban értünk tettek. Valóban lassan egy jó kis közösségé formálódunk, így leszünk a Nagy Fino Család! Rájuk idén is nagyon számítunk és bízunk benne, hogy sokan csatlakoznak majd hozzájuk és sikerül megtölteni az Arénát. 

Szerdán a BL selejtezőn mindenkire szükség lesz! Fontos hogy a fiúk érezzék a támogatást és a buzdítást a lelátókról, ami plusz motivációt ad számukra. Éppen ezért kérek minden kaposvári sportkedvelőt, szurkolót, hogy hozzon magával még egy embert, töltsük meg az Arénát méltón a mérkőzés nívójához!

TI LESZTEK A 7. EMBER A PÁLYÁN! 

A mérkőzés 2024.09.18-án 19.00 órakor kezdődik az Arénában. Kapunyitás 17.30 órakor. Gyere időben hogy jó helyről nézhesd a mérkőzést.  

Ezen túlmenően minden mérkőzésünkre szeretettel várunk mindenkit és kérjük, hogy fantasztikus szurkolásukkal támogassák csapatunkat az újabb már 21. bajnoki cím megszerzéséhez. Hajrá Kaposvár! Hajrá Fino!

Címkék: rekordbajnok, Bajnokok Ligája, címvédő, igazol, Extraliga, kupa, Fino, röplabda, Kaposvár, sport