A viharos erejű széllökések miatt fák dőltek közútra, járdára, kerékpárútra, épületekre, vasúti sínekre és villanyvezetékre. A Somogy vármegyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók helyszínről-helyszínre jártak és számolták fel a káreseményeket az elmúlt napokban.

A vihar következtében nyolcvanöt helyszínre riasztottak tűzoltókat, ahol zömében közútra dőlt fákat, leszakadt faágakat kellett eltávolítani az egységeknek. 


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tapsony külterületén egy útra dőlt fa teljes útzárat képezett, amelyet egy arra közlekedő autós későn észlelt és az ütközés elkerülése érdekében félig az árokba hajtott. A böhönyei önkormányzati tűzoltók fűrészelték össze a fát, megtisztították az úttestet, majd a járművet visszahúzták útra. A személygépkocsi folytatni tudta az útját, az eset során személyi sérülés nem történt. 

Somogyban főként a Balaton déli partján okozott gondot az erős szél, vasárnap hetvennyolc esetben kérték a tűzoltók beavatkozását kidőlt fák miatt, amelyek 51 esetben közútra borultak. Öt helyszínen a vezetékekről távolították el a fennakadt faágakat az egységek. Hat épületről darabolták le a megtépázott fák darabjait, úgymint Balatonbogláron, ahol egy leszakadt faág a ravatalozóra zuhant. Szántódon egy személyautót szabadítottak ki a kidőlt fa ágainak fogságából a siófoki tűzoltók.

Egy 25 méter magas fa dőlt rá a kaposvári Hősök templomának sekrestyéjére, az Agg József sétányon. A Somogy Mentőcsoport tagszervezete, a KÖTÉL Egyesület gondoskodott emelőkosár segítségével a fa feldarabolásáról, további károkozás nélkül.  

Címkék: kidől, orkán, ciklon, Balaton, vihar, szél, kék hírek, Somogy