Amint arról már korábban is tudósítottunk: Istvándi belterületén január utolsó napjaiban bukott le az a két barcsi lakos, akiket vállukon a lopott farönkökkel kaptak el a rendőrök. A 19 éves és 44 éves férfi elismerte, hogy a fát engedély nélkül vágták ki és tulajdonították el a település határában lévő erdőterületről.

G. E-t és O. I-t az egyenruhások elfogták, előállították és - szabadlábon hagyásuk mellett - lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, illetve indítottek ellenük eljárást. A Barcsi Rendőrkapitányság ezt zárta le a napokban és a nyomozás során keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Kaposvári Járási Ügyészség részére.



Véget ért a nyomozás a hencsei presszóban garázdálkodó férfi ügyében is. A 36 éves férfi január 23-án kora délután előzetes szóváltást követően egy kisméretű kést tartott az egyik vendég nyakához. A terhelt a sértettnek sérülést nem okozott, azonban cselekményével a jelen lévőkben megbotránkozást, riadalmat keltett.

G. Gábort a helyszínre érkező egyenruhások elfogták, a Kadarkúti Rendőrőrsre előállították és - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. Az előzetes letartóztatásban lévő terhelt ellen folytatott eljárást az egyenruhások most befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Kaposvári Járási Ügyészség részére.

Címkék: presszó, lop, kés, garázda, kék hírek