A nyugodt, száraz idő után hétfőtől ismét egyre nedvesebb, labilis léghullámok áramlanak fölénk. Fülledtté válik a légkör, növekszik a csapadékhajlam.

Hétfőn és kedden gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég és összességében többfelé várható eső, zápor, zivatar. Heves zivatarok is előfordulhatnak felhőszakadás és jégeső kíséretében. Marad a déli áramlás, így lehűlésre nem kell számítani, a zivatarok környezetében azonban rövid időre visszaesik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, erősebb felhősödés a nap második felében várható. Estétől néhol előfordulhat zápor. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. A délutáni óráktól egyre többfelé várható zápor, heves zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

null
 

Kedd: a több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lehetnek. Többfelé valószínű zápor, heves zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét további napjaiban is marad a záporokkal, zivatarokkal tarkított, medárd jellegű idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár