A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki rövid időn belül háromszázezer forinttal károsított meg egy ruhaüzletet. 

A vád szerint a húszas éveiben járó nő 2023 októberében egy héten belül háromszor is megjelent ugyanabban a siófoki áruházban, és minden alkalommal rengeteg terméket vitt magával a próbafülkébe. Itt aztán eltávolította a ruhadarabokra helyezett áruvédelmi eszközöket, majd azokat hátrahagyva a termékeket részben magára véve, részben a ruházatába rejtve, részben pedig a nála lévő táskákba pakolva fizetés nélkül távozott az üzletből. 

a felhasznált fényképet a vádlott által hátrahagyott áruvédelmi eszközökről a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette
a felhasznált fényképet a vádlott által hátrahagyott áruvédelmi eszközökről a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette

A vádlott ezzel a módszerrel több mint háromszázezer forint értékben lopott különböző ruhadarabokat, kiegészítőket és kozmetikumokat, melynek az eljárás során végzett házkutatás során a siófoki nyomozók csupán a töredékét tudták lefoglalni. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a nővel szemben egyúttal vagyonelkobzást is rendeljen el. 

Címkék: áruvédelem, kozmetikum, ruha, tolvaj, Balaton, lop, kék hírek