Néhány perccel 17 óra előtt érkezett a jelzés a műveletirányítási központba, hogy Juta, Rákóczi Ferenc utcájában füstöl egy családi ház. Az ingatlan tulajdonosa nagyon megijedt a cserepek alól szivárgó füsttől, de a műveletirányítási központ ügyeletese végig tartotta vele a kapcsolatot telefonon keresztül, míg a tűzoltók ki nem értek a helyszínre. Az asszonyt figyelmeztették, hogy az ingatlanban található PB gázpalackot vigyék ki biztonságos helyre, illetve áramtalanították az épületet. Közben a kaposvári tűzoltók is kiértek, nagy erőkkel – két gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal együtt – vonultak a káresethez.

Az egységek azonnal felderítették a helyszínt, s kiderült a kémény mellett a gerenda izzott be. Kéziszerszámokkal és motoros fűrésszel avatkoztak be a tűzoltók, s a gyors beavatkozásnak köszönhetően az épület tetőszerkezete nem sérült nagyobb mértékben.

Helyszíni szemlét tartott az áram- és a kéményseprő szolgáltató munkatársa is. A szakemberek felhívták a lakók figyelmét arra, hogy vizsgáltassák át az elektromos hálózatot.

A tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

Címkék: elég, juta, kigyulladt, láng, tűz, kék hírek