háztűz

Lángok csaptak fel egy körülbelül 80 négyzetméteres alapterületű családi házban Siófokon a Máté utcában szombaton az esti órákban - írja a somogy.katasztrofavedelem.hu.

háztűz


A siófoki tűzoltók három gépjárművel vonultak a helyszínre és riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. Az egységek kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók egy PB gázpalackot kihoztak az épületből, amelyet nem ért hőhatás.

A tűzoltók azonnal megkezdték az oltást és az épület átvizsgálása során egy újabb gázpalackot találtak. Ezt is kihozták, majd visszahűtöttek.  A családi ház egyik szobáját és a konyha egy részét érintette a tűz, valamint átégett a szoba födémrésze is és a lángok átterjedtek a padlástérre is.

háztűz

A tűzoltók vízsugarakkal megfékezték a lángokat, a beavatkozás több mint egy órát vett igénybe. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délelőtt egy tragikus kimenetelű tűzesethez is vonulniuk kellett a lánglovagoknak: Berzencére a Szent Imre utcába riasztották őket. Amint arról a KaposPont beszámolt: ott is egy családi ház gyulladt ki, lángolt a tető és beszakadt a födém egy része. A házban lakó férfit ugyan kimentették az épületből, de olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a mentőszolgálat munkatársai már nem tudtak rajta segíteni.

háztűz

fotó: Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Címkék: ég, tragédia, halál, láng, tűz, kék hírek