Piros betűs, biztonsági felhívást tett közé internetes oldalán a legnagyobb magyar tulajdonú pénzintézet. A cég arra figyelmeztet, hogy a számítógépes hackerek már Magyarországon is egy új módszerrel próbálják meg a banki ügyfelek számláit jogtalanul megterhelni.

Ennek lényege, hogy a bűnözők a nem megfelelő védelemmel rendelkező ügyfelek számítógépe, okostelefonja felett egy kémprogram segítségével átveszik a teljes irányítást. Miután az ügyfél bejelentkezik az internetbankba, egy adategyeztetésre felhívó és az ügyfél türelmét kérő üzenetet jelenítenek meg, miközben a háttérben jogosulatlan pénzátutalásokat kezdeményeznek.

"Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Bank adategyeztetést kérő üzenetet nem jelenít meg honlapján vagy internetbanki rendszerében, az ilyen kérés mindig megtévesztő, valamilyen visszaélésre utaló próbálkozás" - írták a bank honlapján.

A biztonsági szakértők azt tanácsolják, hogy mindenki használon jogtiszta és folyamatosan frissített operációs rendszert, naprakész vírusirtót és tűzfalat. A netbankolók pedig minden esetben ellenőrizzék azt, hogy a mobil jóváhagyásra küldött SMS tartalma megegyezik-e a kezdeményezett tranzakcióval!



Címkék: kémprogram, okostelefon, hacker, átutalás, sms, számítógép, vírus, csaló, bank, kék hírek