Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat két nagyatádi férfi és egy nő ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség. Idén márciusban bejelentés érkezett a nagyatádi rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy férfi és egy nő hangoskodnak, a bejelentő ajtaján dörömbölnek, aki nem tud tőlük pihenni. A járőrök a csendháborítók lakóhelyére, a Zrínyi közbe siettek. Ott találták a férfit és a nőt, akik tovább hangoskodtak, ittasak voltak. Trágár, fenyegető szavakkal fogadták a két főtörzsőrmestert, nem akarták igazolni magukat.

A rendőrök közölték, hogy előállítják őket, az egyikük karját megfogták, hogy megbilincseljék. A nő ekkor megragadta a főtörzsőrmester karját, rángatni kezdte, hogy a bilincselést megakadályozza. Az egyenruhát is rángatta rajta, a vállapját leszakította. A konyhából felbukkant egy ott lakó másik férfi, aki lökdösni kezdte az intézkedő rendőrt, a folyosó falának lökte. Ettől megsérült a járőr karja. Társa segíteni igyekezett neki, de ekkor az egyik vádlott forgolódás közben könyökkel szájon ütötte. Végül a rendőrök megbilincselték a hőzöngőket, és a lakáson bevárták az erősítést. Csak könnyebb sérüléseik keletkeztek.

Az elsőrendű vádlott előzetes letartóztatásban van, a vádiratban a Kaposvári Nyomozó Ügyészség mindhárom vádlott vonatkozásában börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: dulakodás, bilincs, garázdaság, Nagyatád, rendőr, kék hírek