A kaposvári rendőrkapitányság közrendvédelmi járőrei a kutyás egységével közösen fogták el a három tolvajt május 11-én a hajnali órákban. A tettesek nem sokkal korábban három kerékpárt is elloptak, és elrejtettek Kaposvár belterületén. A 17, 20 és 25 éves fiatalok úgy tervezték,
hogy a lopott kerékpárokkal tekernek majd haza.

Két bringát már elemeltek egy udvarból, ahol három kerékpár volt ugyan, de a harmadikat záró lakatot nem sikerült levágniuk. A két lopott biciklit ezután a belvárosban rejtették el, majd továbbindultak, és loptak egy harmadikat is. A harmadik lopást követően kettévált a csapat, és a legidősebb egy lopott bicajra pattanva elhajtott, de másik két társát nem sokkal később megállították és igazoltatták a járőrök. Az elkövetőktől előkerült egy lemezvágó olló, így fény derült a lopásokra is.

A két fiatal elfogását követően a nyomkövető rendőrkutyás egységnek sikerült megtalálniuk a társukat, aki megpróbált a városban elmenekülni, elbújni a rendőrök elől, sikertelenül. Az elfogottak beismerő vallomást tettek. kiderült, hogy több kerékpárlopás írható a számlájukra, melyeket Kaposváron követtek el. A trió legidősebb tagját őrizetbe vették, jelenleg előzetes letartóztatását tölti. Az ügyben megtartott házkutatások során több lopott kerékpárt foglaltak le a nyomozók.

Címkék: elfogták, rendőrkutya, járőr, bicikli, kerékpár, kék hírek