Csalás kísérletével vádolnak egy 36 éves férfit, aki egy somogyi vadászklub alkalmazottjaként és cégvezetőjeként, valamint sportvadászként a cég vadászattal kapcsolatos ügyeit intézte. A SEFAG Zrt.-től bérelt területet, ahol vendégvadászokat fogadott bérvadászatra. 2010 szeptemberében a vádlott Kardosfán találkozott egy spanyol vadásszal, akivel szóban megállapodtak, hogy a külföldi elejthet egy vadon élő gímszarvas bikát, a trófea értékét pedig kifizeti a vádlott cégének.

Másnap hajnalban a vádlott és egy hivatásos vadász a bőszénfai erdőterületre mentek. A kaposszerdahelyi férfi és ismeretlen társai egy zártkertben nevelt gímszarvas bikát szállítottak ide. Az állatnak nyugtatót adtak, mozgása lelassult. Olyan helyre vezették, amit egy vadvédelmi kerítéssel vettek körbe. A spanyol vendégvadászt oda kalauzolták, és azt mondták neki, hogy egy vadon élő szarvasbikát mutatnak neki, ezzel tévedésbe ejtették. A SEFAG Zrt. vadásza azonban észlelte, hogy nem vadon élő, hanem zártkertben nevelt egyedről van szó. Ezért nem engedélyezte a kilövését. A vad értéke 5 millió 600 ezer forint volt, agancsa 12 kiló súlyú. A spanyol vadásznak azonban értéktelen volt, ő kizárólag vadon élő szarvast akart elejteni.

A kaposvári bíróságon szerdán tartottak tárgyalást az ügyben. Kihallgattak egy állatorvost, aki a hatósági boncolást végezte a szarvason, ami nem sokkal az eset után kimúlt. Az állatorvos szerint sokkhatás végzett vele, nem bírta a szíve. Ezt okozhatta az is, hogy emberek megfogták, beszorították egy zárt helyre, és az is terhelte a szívét, hogy kétszer altatták. A tárgyalás végén a bíró felfüggesztette az eljárást, mert hosszabb időt vesz igénybe, amíg Spanyolországban megtalálják a sértettet.  

Címkék: Kardosfa, spanyol, vadász, csalás, tárgyalás, kék hírek