Garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy kaposvári általános tagiskola igazgatója ellen az ügyészség. A vádlott idén májusban 12 óra 40 perc körüli időben az iskola folyosóján az óraközi szünetben észrevett egy almadarabot, amit a tanulók közül valaki a folyosó falának dobott és otthagyott. Az igazgató megkérdezte a közelben lévő diákokat, hogy az almát ki dobta el, de azt senki nem vállalta magára.

Ettől a pedagógus indulatos lett és egyre mérgesebben kérdezgette ismételten az ott álló lányt, és osztálytársait, mert nem hitte el az általuk elmondottakat. A tanár ezután azt mondta a jelenlévőknek, hogy ebben az esetben kijelöl pár tanulót, akik felszedik az almát a földről. A lány erre felvette az almadarabot a földről, elindult vele a szemetesedényhez, miközben azt mondta a tanárnak: „ Maga is itt volt, és maga sem látta”.

Ettől a vádlott még jobban indulatba jött, a fiatalkorú sértettet a hajánál fogva visszarántotta, majd tenyérrel 3-szor arcon ütötte. A bántalmazás közben felszólította, hogy ismételje meg az előbbi szavait, mire a sértett elismételte a mondatot. A vádlott tovább folytatta a pofozkodást, még legalább 4-szer arcul ütötte a sértettet, akinek elkezdett vérezni az orra, ennek ellenére újabb pofonokat kapott. Végül a vádlott közölte a sértettel, hogy megérdemelte, amit kapott és legközelebb nem fog visszabeszélni. A lánynak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek.

Címkék: igazgató, pofon, alma, garázdaság, iskola, kék hírek