A felkészülési időszak nyolc edzőmérkőzése után a borsodi megyeszékhelyen immár igazi tétje volt a küzdelemnek, és a kaposváriak igazolták a papírformát az élvonalból az idén kiesett Miskolci VSC otthonában.

A lányok a hosszú utazást követően nehezen lendültek játékba, de végig kézben tartották az irányítást. Az első játszma megnyerése után a folytatásban sem volt gond, így végül szűk egyórás csata végén könyvelhette el 3:0 arányú sikerét a Diamant.

Bagyinka Fanni és az egykori csapata ellen játszó Sitkey Mariann szép nyitásokkal tűnt ki, és a társak is hozzátették a részüket a győzelemhez.

Az 1. MCM-Diamant együttesére egy hét múlva már bajnoki találkozó vár: Csitáriék a címvédő Békéscsaba otthonában kezdik meg szereplésüket.

Zarka Péter: "Örülök a győzelemnek. Tudtuk, hogy mi számítunk esélyesnek, és sikerült igazolni az előzetes várakozásokat. Bízom benne, hogy folyamatosan javul majd a játékunk."

Miskolci VSC - 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0-3 (-14, -20, -14)
Miskolc, 100 néző. V.: Halász Mezei.

Diamant: Bagyinka, Araujo, Szívós, Rák, Horváth A. Sitkey. Csere: Csitári (libero), Héri, Kocsi, Korniss, Tóth E. Vezetőedző: Zarka Péter.

Címkék: Zarka, Kupa, Diamant, bajnokság, Kaposvár, sport