Három pályán kezdődtek meg a 20. Sziklai-Gál Emléktorna küzdelmei Fonyódon, a Sándor-telepi strandon. A játékosokat kellemes idő fogadta, és a szervezők négy kategóriában, amatőr női és férfi párosban, vegyes páros és öregfiúk korcsoportban hirdettek versenyt.

- Mivel 20. alkalommal rendezzük meg, megemlékezve elhunyt társainkról, nagyon fontosnak tartjuk, és a jövőben is szeretnénk ezt az emléktornát megtartani - Mészáros Antal Zoltán elnök, Búzavirág SC Kaposvár.

A játékosok Pécsről, Keszthelyről, Nagykanizsáról, Budapestről, Sásdról, Tamásiból és Kaposvárról érkeztek.

- Az eddigi megszokott párosok mellett új arcok és fiatalok is feltűntek a mostani tornán - tette hozzá Mészáros.

A nők küzdelmében egy jelenlegi és egy korábbi NB I-es Diamant-játékos, Rák Rebeka és Kondor Tímea szerezte meg az első helyet, a fiúk között pedig Szlábi Ferenc és Demeter András győzött. A vegyespárosok között a Vajda Evelin, Ledniczky Róbert duó nyert. Az öregfiúk kategóriában a kaposvári Hervai Tibor, Kalóz László egység bizonyult a legjobbnak.

- Hosszabb időn át kell csinálni, több év gyakorlat kell hozzá és a rutin. Nem olyan egyszerű homokban ugrálni, mezítláb, egész más, mint a teremröplabda. Amikor nagyon meleg van, az is megterhelő. Főként hobbi, nyáron nagyon jó időtöltés, mozgás a levegőn. több éve csináljuk, ősztől tavaszig teremben, nyáron végig a strandon.

A torna győztesei elnyerték a Búzavirág SC vándorserlegét is, amelyet egy évig őrizhetnek. A jó hangulatú versenyen 33 páros vett részt, és 82  mérkőzés szerepelt a programban.

Címkék: búzavirág, fonyód, strand, röplabda, sport, kaposvár