A kaposvári egyesület irányítói egyelőre még türelmesek, pedig a stabil középmezőnytől egyelőre messze van a társaság.

A Rákóczi hetek óta kiesőhelyen tanyázik, és a teljes őszi szezonban mindössze egy bajnoki mérkőzést nyert. Döntetlenből viszont tíz is van a csapat neve mellett a tabellán.

- Nem azt mondom, hogy sokkal többre számítottunk, de egy nyugodt középcsapat szintet szerettünk volna elérni, és ezt magabiztosan teljesíteni. Szakmailag lehet ezt magyarázni, mert csak az kellett volna, hogy három hazai mérkőzésen döntetlen helyett nyerjünk, amire minden esélyünk megvolt, és akkor teljesen nyugodt a helyzet. Így viszont nem vagyok büszke arra, hogy európai csúcstartók vagyunk a döntetlenek tekintetében - mondta a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezetője, Illés János.

Ez utóbbit viszont senki nem díjazza – tette hozzá a klubvezető. Illés János elmondta: a klubvezetés megvárja a tavaszról előrehozott két bajnoki forduló eredményét, és utána összegzi a tapasztalatokat. Folynak beszélgetések, tárgyalások a játékosokkal, edzővel is. A lényeg az, hogy a hátralévő egy hónapra nyugalmat, rendet, fegyelmet teremtsenek, és eredményes játékot.

Siófokon sem lehetnek nyugodtak a klub vezetői: a csapat ugyan 14. a tebellán, de ugyanannyi pontja van, mint a kaposváriaknak.

- Az volt a célunk, hogy a 15. hely felett végezzünk. Ezt el is értük, de nem vagyunk elégedettek, mert azonos a pontszámunk a 15. helyezett csapattal.
Terveztünk egy bizonyos pontmennyiséget, és annál most négy ponttal kevesebb van. Ennek megvannak az okai. Reméljük, hogy a tavasszal nem lesz olyan sérüléshullám,m, ami az ősszel a támadószekcióban volt - tájékoztatta a Kapospontot a FGSZ Siófok klubigazgatója, Horváth Károly.

A Balaton-partiak szakmai igazgatója nem gondolkodik azon, hogy somogyi csapat lehet az egyik kieső.

Nem somogyi csapatban gondolkodom, hanem az NB I. 16 csapatában, megmondom őszintén, csak magunkat figyelem. Elterveztem egy pontszámot, amit meg kell szereznünk. Hogy ki lesz kieső, somogyi vagy nem somogyi, azzal a részével én nem foglalkozom - tette hozzá Horváth Károly.

A remények szerint a folytatásban mindkét csapat előrébb lép majd, a mutatott teljesítményben és a tabellán elfoglalt helyezésben egyaránt.

Címkék: pontgyűjtés, értékelő, labdarúgás, Siófok, Rákóczi, sport