Papp találatát még öt újabb követte, így a fiúk végül 14:6 arányban kaptak ki a világsztárokkal felálló Honvédtól. A sportág 12 éve éledt újjá a somogyi megyeszékhelyen, és a tudatos munka meghozta az eredményt. Napjainkban már több mint százan vízilabdáznak Kaposváron, a felnőtt csapat pedig az OB I-ben szerepelhet. "Csodálatos érzés. Már az csodálatos érzés volt, hogy bajnokként bemutatták a fiúkat, amikor itt volt a válogatott. bíztunk a sikeres folytatásban is. Sok ember munkájának köszönhető, hogy a mai meccs létrejöhetett. Szakosztály-vezetőnket, Dobos Pált emelném ki, aki elhitette a fiúkkal, majd a várossal is, hogy kell OB I-es csapat, és talán lesz is helye ennek a csapatnak az élvonalban" - mondta Csutor Ferenc vezetőségi tag, Kaposvári Vízilabda Klub. Az egykori vízilabdázó abban bízik, hogy az olimpiai sikersportág mellé a helyi támogatók is odaállnak majd. A nyitányon a csapat egyik legjobbja a nyáron igazolt kapus, Nagy Péter volt, aki időnként megbabonázta a fővárosi klasszisokat.

KVK

"Szerintem kezdetnek ez jó teljesítmény, de van még mit javítanunk. Ha én is több labdát megfogtam volna, talán szorosabb lehetett volna az eredmény. Nagyon szeretnénk hazai pályán erősek lenni. Szeretnénk megszorongatni az összes ellenfelet, és az idő előrehaladtával egyre jobb lesz a csapat" - nyilatkozta Nagy Péter Kaposvári Vízilabda Klub. A válogatott játékosokkal felálló fővárosiak egyértelmű célokkal utaztak Kaposvárra. "Először is szeretnék gratulálni a Kaposvárnak az első OB I-es mérkőzéshez. örülök, hogy ide is betette a lábát a sportág komoly szinten. Sok sikert kívánok nekik a folytatásban. Úgy jöttünk ide, hogy nyernünk kell, nyerni akarunk" mondta Szívós Márton Groupama Honvéd. A kaposvári vízilabda fejlődésének a fővárosban is örülnek. "Életemben először, amikor még kicsi vízilabdás voltam, itt voltam először edzőtáborban. Jó volt látni, hogy hová jutott a sportág, és örülök, hogy egy ilyen patinás, szép városnak van már vízilabdacsapata" - nyilatkozta Vad Lajos vezetőedző, Groupama Honvéd.

A KVK a 2. fordulóban, szombaton a Szentes otthonában száll vízbe, hazai környezetben legközelebb október 15-én láthatjuk az együttest az FTC ellen.

Címkék: élvonal, KVK, vízilabda, sport, Kaposvár