A Festők Városában péntek délután a kosárlabda művészeit is láthattuk. Kaposvár első bajnokcsapatát ünnepelte, és az aranyfiúk ebből az alkalomból újra feltűntek a belvárosban. A hagyományos közös kávézás után Szita Károly polgármester fogadta a Klíma-Vill Purina Kaposvári KK egykori sztárjait.

Az utolsó igazán telt házas meccsek a sportcsarnokban nektek voltak köszönhetőek - mondta Szita Károly a játékosoknak. Ez a társaság ma is közönség-kedvenc, és minden egyes játékos példakép lehet a fiatalok előtt.

bajnokcsapat

Bizony-bizony, emlékszem arra, hogy a fiúk abban az időszakban miattuk választották a kosárlabdát, és remélem, visszajön az az időszak még - tette hozzá a polgármester.

A Kaposvári KK 2001 májusában sporttörténelmet írt, a fiúk újra erre a nagy sikerre koccintottak.

- Mint az első gyerek, az első szerelem, amit az ember soha nem fog elfelejteni. Én sem gondoltam volna, senki sem gondolta, hogy ezt meg lehet csinálni, és megcsináltuk - fogalmazott Stojan Ivkovic.

A bajnokcsapat tagjainak egy része edzősködik, mások még mindig játszanak és vannak, akik a civil életben helyezkedtek el.

Az első emlék, ami tíz év távlatából felmerül, az a tömeg, az a szeretet, ami itt fogadott minket a Kossuth téren. Felemelő volt - emlékezett vissza Simon Balázs.

A bajnokcsapat tagjai közös fotózással zárták kora délutáni közös programjukat – természetesen a Fő utcai szökőkút előtt…

Címkék: klima -vill, aranycsapat, 10éves, paks, kkk, sport, kaposvár