null

De vajon megoldható-e, hogy egyetlen nap alatt megalapítsuk saját cégünket, amely minden szempontból törvényesen működhet? Ebben a cikkben eloszlatjuk a tévhiteket és megmutatjuk a legfontosabb dolgokat, amelyeket a témával kapcsolatban tudni érdemes.

Mikor lehet szükség a gyors cégalapításra?

A cégalapítás folyamata elsőre talán hosszadalmas feladatnak tűnhet. Sok olyan helyzet adódhat azonban, amikor nem húzhatjuk az időt, és a lehető leggyorsabb megoldásra van szükségünk. Ilyen például az, ha egy spontán felmerülő piaci lehetőségre kell reagálnunk, és az üzlet sikerét tekintve egyetlen nap is számottevő lehet.

Az ilyen szituációkban kiváló megoldást jelent az egyszerűsített cégalapítás, ami egyrészt gyorsan, másrészt a szokásos adminisztrációs terhek csökkentése mellett teszi lehetővé azt, hogy saját gazdasági társaságunkat annak rendje és módja szerint megalapítsuk.

Mennyi időbe telik az egyszerűsített eljárás?

Való igaz, hogy a hagyományos cégalapítás hosszadalmas folyamat lehet, és általában 2-3 napot, vagy egy hetet is igénybe vehet. Ennek több oka is van. Egyrészt az, hogy több különböző hivatalt és szakembert érint. Másrészt az, hogy a cégbejegyzési kérelem kizárólag ügyvéd általi ellenjegyzéssel adható be.

Abban az esetben azonban, ha megtaláljuk a megfelelő segítséget, nem lehetetlen, hogy egyetlen nap alatt megbirkózzunk a feladattal. Ennek érdekében fontos, hogy felkészültek legyünk és pontosan tudjuk, hogy milyen célból, milyen cégforma, adózási forma mellett szeretnénk gazdasági társaságot alapítani.

Ha minden alapvető dologgal tisztában vagyunk, és rendelkezünk a szükséges papírokkal, a megfelelő ügyvéd gyorsított eljárás keretében egyetlen nap alatt képes ellenjegyezni és beadni az alapítással kapcsolatos kérelmünket. Ez azt jelenti, hogy az egynapos cégalapítás nem csupán egy legenda, hanem valóban kivitelezhető.

A gyorsított cégalapítás folyamata röviden

Az egynapos cégbejegyzés egy olyan eljárás, amely egy törvényileg meghatározott szerződésminta segítségével történik. Ennek kitöltéséhez nélkülözhetetlen, hogy rendelkezzünk az olyan alapvető információkkal, mint a cégnév, a cégforma és a tevékenységi kör, valamint határozott elképzelésünk legyen a megalapítás előtt álló gazdasági társaság távlati céljairól.

A szerződésminta kitöltése után egyszerűen alá kell írnunk a cégiratokat, majd beadni azokat a cégbíróságra. Ez a folyamat egy nap alatt kényelmesen elvégezhető, azonban érdemes tudni, hogy a cég tényleges bejegyzésének ideje a cégbíróságon múlik. Ez általában szintén egy munkanapot vesz igénybe. 

Ha szeretnénk, hogy a folyamat gyors és gördülékeny legyen, érdemes azt olyan szakemberekre bízni, mint a Logosz Cégcsoport cégalapításban jártas kollégái.

Címkék: logosz cégcsoport, reklám