null

Szerencsére diákmunka lehetőségek Pécs városában bőven akadnak. A legtöbben talán a vendéglátás területén helyezkednek el – itt ugyanis van mód arra, hogy csak hétvégi munkavégzés jöjjön szóba, a többi napon pedig nyugodtan be lehet járni az előadásokra, szemináriumokra.

Nézzünk is pár példát arra, mi mindennel lehet pénzt keresni ebben a szép mecseki városban!

A legnépszerűbb diákmunkák Pécsett

Az éttermek és a cukrászdák mind a felszolgálókat, mind a konyhai kisegítőket szeretettel várják. Akinek van tapasztalata már e területen – például gimnazistaként nyaranta dolgozott a vendéglátásban –, az nagy előnnyel bír.

A legtöbb helyen jól meg is fizetik a beugrósokat, de fontosabb az, hogy tapasztalatot lehet szerezni, kapcsolatokat lehet építeni.

A másik kedvelt terület az adminisztráció: nagyon sok iroda is van Pécsett, ahová napi pár órában kell csak bejárni, segíteni a mindennapos feladatokat. Sok esetben nagy előny, hogy a mai fiatalok már jól értenek a számítástechnikához, a legmodernebb eszközöket is gond nélkül képesek használni.

Futárkodni is el lehet menni – vezetési gyakorlata a legtöbb huszonévesnek már van. Ezt a munkát is lehet végezni egyetem mellett, hiszen az óráknak legtöbbször estére már vége van, utána pedig az ételszállításé lehet a főszerep.

Milyen előnyökkel jár, ha valaki dolgozik egyetem mellett?

Mint írtuk, nem csak a pénzkereseti lehet motiváló: bár való igaz, hogy jó érzés kiegészíteni az ösztöndíjat, és így több lehetőség lesz szórakozni is – a munka másra is jó. Segít felnőtté válni!

Azok a 18-19 évesek, akik idén érettségiztek, még egy viszonylag zártabb világban éltek eddig: most fedezik fel, milyen is a szabadság. Itt már nincsenek névsorolvasások, senki nem szól ránk, ha késve érünk be órára, magunknak kell gondoskodnunk a reggelitől kezdve az ebéden át a vacsoráról is, sőt még a mosás, takarítás is a mi feladatunk lesz az albérletben.

Ezzel máris belecsöppentünk a felnőtt létbe – szépen lassan megtanulunk felelősséget vállalni a tetteinkért. Ezt várják majd el a munkahelyen is. Talán most még nincs olyan nagy tétje az egésznek, mint diploma után, de érdemes gyakorolni. Önismereti kérdésekben is segíteni tud a munkavégzés egyetem mellett.

Fejlődnek a készségek

Nagyon sok olyan képességünk is fejlődik a diákmunka során, amire szintén szükségünk lesz később. Megtanulunk együttműködni másokkal, odafigyelni a főnökök és a munkatársak igényeire, a problémamegoldó képességünk is jobb lesz.

Nem csupán szakmai szempontok alapján fejlődhetünk, hanem emberileg is. Tisztelettel bánunk ezután mindennel és mindenkivel, megbecsüljük az értékes dolgokat. Érdemes tehát akkor is keresni diákmunkát, ha anyagilag nem szorulunk rá: a pecsallas.hu segíthet ebben.

Címkék: reklám, diákmunka, pécs