null

Átalakul szerkezetileg a Kometa Kaposvári KK - írja a delfinek.hu arról a sajtótájékoztatóról, melyet péntek délután tartottak a Kaposvár Arénában. Az eseményen fény derült arra is, hogy más színekben láthatják a szurkolók a játékosokat a parketten.

A sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester rögtön kiemelte, hogy a klub számára a legfontosabb az idei bajnoki cím és a feljutás az élvonalba. A városvezető a kiesést követően három fontos teendőt fogalmazott meg a csapat jövőjével kapcsolatban.

– Mindenképpen fel kell kerülni az NB I-be, a tanulságot le kell vonni, a fiatalokat pedig meg kell tartani – emlékeztetett Szita Károly. – Szeretnénk még erősebbé tenni és átalakítani a klubot. Egy olyan struktúrát szeretnénk felépíteni, mely segítségével sikerül a feljutás és még profibb körülményeket teremt a csapat számára – ismertette a polgármester.

Szita Károly egyúttal köszönetet mondott Puska Zoltánnak, amiért segítőivel együtt, de majdnem egy személyben vitte a vállán a klubot az elmúlt időszakban. A polgármester kitért arra is, hogy az ország egyik legjobb edzőjét sikerült megnyerni a csapat számára Branislav Dzunic személyében.

Az eseményen elhangzott, hogy ebben segít az új tulajdonosi kör, az elnökség és a felügyelő bizottság, melyet be is mutattak. Puska Zoltán mellett helyi cégek vezetői magánemberként vállalkoztak arra, hogy tulajdonosként segítsék a klubot. Így Vida István, Giuseppe Ballerini is tulajdonosa a csapatnak Puska Zoltán mellett – hangzott el a sajtótájékoztatón.

– A klub elnöke Sztankó Attila lesz, Szalai Gyula pedig a felügyelő bizottságban tölt be fontos szerepet. Hendlein Roland pedig továbbra is a klubért dolgozik – emelte ki Puska Zoltán.

null

Nagy változás lesz az idei szezonban az is, hogy más színekben lépnek pályára a játékosok.
– Az, hogy a klub és a Kometa 99 Zrt. egyre szorosabb kapcsolata mit jelent, az a szurkolók számára is szemmel látható lesz, ugyanis a csapatunk zöld-fehérben szerepel majd ettől a szezontól kezdve – mondta Puska Zoltán ügyvezető.

Sztankó Attila, a klub új elnöke szigorú elvárásokat fogalmazott meg az idei szezon első mérkőzését megelőzően.

– Üzletemberként lehet hogy tíz év múlva derül csak ki, hogy jó döntést hozott-e valaki. Szerencsére a sport nem ilyen, itt a nap végén csak az eredmény számít. Úgy gondoljuk, hogy minden adott ahhoz, hogy az idei évben megnyerjük az NB I. B csoportos bajnokságát. Miután így vélekedünk, így bármi más elfogadhatatlan. Eredményt és kemény munkát szeretnénk – mutatott a jelenlévő, új tulajdonos körre Sztankó Attila.

Címkék: tulajdonosváltás, kometa kaposvári kosárlabda klub, átalakulás, sport