Az ortopédiai, reumatológiai, traumatológiai, kézsebészeti panasszal érkezők a szakorvosi konzultáció részeként, a gyors és pontos diagnózis felállítása céljából ezentúl a helyszínen vehetik igénybe a röntgendiagnosztikai ellátást.

Professzionális röntgengéppel a panaszok maradéktalan feltérképezéséért 
Professzionális röntgengéppel a panaszok maradéktalan feltérképezéséért 

A Philips DigitalDiagnost C50 teljesen digitális röntgengépével kevesebb sugárterhelés mellett tudunk diagnosztikai minőségű képeket készíteni a gyors és hatékony vizsgálatokhoz.

A röntgenfelvételt CD-lemezre írva, JPEG formátumban adjuk át pácienseinknek, illetve igény esetén, e-mailen keresztül is hozzáférhetővé tesszük. Így a felvétel otthon is könnyedén letölthető, vagy akár a kezelőorvos email-címére is továbbítható.

Képfűzéses felvételek

A többi közt képfűzéses, azaz stitching (vagy röntgenpászta) felvételek elvégzésére is alkalmas gép a gerinc és az alsó végtagok vizsgálatára hivatott. Ez beállítás szempontjából kicsit hosszabb vizsgálat, így tovább kell – egyenes testtartással – mozdulatlanul maradnia a páciensnek.

Gerincvizsgálat esetén nagy előny, hogy a teljes gerinc rajta van a felvételen. Bár a gyermekek – körülbelül 140 cm-es testmagasságig – “ráférnek” a hagyományos felvételre, 140–150 cm felett már hasznosnak bizonyul a stitching, hiszen így a nyaki rész sem marad le a felvételről.

A szakorvos egyben, összefűzve látja a képet, melyről precíz méréseket tud végezni. (A gerinc ferdeségének a normális görbülettől való elhajlásának értékét – fokban meghatározva – COBB-foknak vagy COBB-szögnek nevezzük.)

Igényes környezetben várja pácienseit a kaposvári TritonLife Magánkórház
Igényes környezetben várja pácienseit a kaposvári TritonLife Magánkórház



Alsó végtagi röntgen esetén szintén nagyon előnyös, hogy a medencelapáttól egészen a lábfejig minden rajta van a felvételen, és diagnosztikai szempontból az AP medence, a térd és a boka területe is értékelhető.

Röntgengépünkkel axiális felvételek is készíthetők, melyek célja a térdkalácscsont (patella) állapotának megítélése - ez fekvő pozícióban történik. Ajánlott elvégezni, ha visszatérő térdficamról, térdkalácskopásról vagy -deformitásról, esetleg egy leszakadt csontdarabról van szó, mely a térdkalács környékén helyezkedik el.

Terheléses felvételek

Ezeknél a vizsgálatoknál a páciens az egész testével ráterhel a lábára (térd, boka, lábfej), így egy speciális helyen lévő fájdalmat is diagnosztizálni tudunk.

A vállöv és a kulcscsont közti ízületet (AC ízület) is vizsgálhatjuk terhelésben, hogy látszódjon, mennyire nyílik meg az AC ízület.

null

Címkék: tritonlife, reklám, kaposvár