Amikor okosóraszíjakról van szó, elsősorban mindenkinek a sportóra és a többi okosóra jut eszébe. Viszont a gyártók azokra is gondoltak, akik nem az óraszíjat szeretik cserélgetni, hanem magát az órát.

Sokan vannak úgy, hogy a sportoláshoz az okosórát használják, de a mindennapokban az analóg típus a kedvencük. Ilyen esetben sem kell lemondani a számunkra kedves szíjról, mert ez a méret az analóg órákhoz is használható.

Mire figyelj, amikor óraszíjat keresel?

Visszatérve az okosórákhoz, összegyűjtöttük neked a kevésbé fontosnak tartott kérdéseket is. Viszont ezekre is tudnod kell a választ, hogy megtaláld a 22 mm-es óraszíjak közül azt, ami neked való. Így egyszerre lehet az órád praktikus és kényelmes is.

- Milyen alkalmakon szeretnéd viselni az órádat?
- Allergiás vagy a fémre vagy a bőrre?
- Melyik az a szín, ami jól áll neked?
- Milyen színe van a kedvenc órádnak?
- Milyen színű ruhával szeretnéd viselni?

Nem is gondolnád, de ezek is nagyon fontos kérdések a választás során. Ugyanis amellett, hogy az óra típusa meghatározó a megfelelő szíj kiválasztásában, ezek a szempontok éppúgy elengedhetetlenek.

Az univerzális 22-es

A 22 mm-es óraszíjak joggal nevezhetők így, mert ahogy már említettük, nemcsak az okosórákkal kompatibilisek, hanem az analóg órákkal is használhatók. Ezt a lehetőséget pedig az biztosítja, hogy a szíj rugós stifttel csatlakoztatható az órához, akár szerszám nélkül.

Általában a sportos, aktív életmód kiegészítője, de megtalálható a piacon az a kategória is, ami stílusos és elegáns. Az analóg órákhoz ugyanis jobban passzolnak az elegáns szíjak, amik jellemzően fémből vagy bőrből készülnek. Sportoláshoz viszont a szilikon-, vagy a szövetszíjak ajánlottak.

Mindezek mellett pedig a divatőrültek is találnak maguknak megfelelőt, mert ez a méret széleskörűen alkalmazható, ugyanakkor számtalan mintázatban és színben elérhető. Kizártnak tartjuk, hogy nem találsz magadnak minden alkalomhoz legalább egy (ha nem több) színt vagy mintát.

Milyen okosórával kompatibilis a 22 mm-es óraszíj?

Az analóg órák esetében nem sok matekot igényel a kompatibilitási kérdéskör. Viszont okosórák esetében már kicsit bonyolultabb a helyzet. Kiderítettük neked, hogy melyek a leggyakrabban vásárolt okosóratípusok, amelyekhez ez a méret passzol. 

Nézd csak:

- Samsung Galaxy Watch 46 mm
- Samsung Galaxy Watch 3 45 mm
- Samsung Gear S3 Frontier
- Samsung Gear S3 Classic
- Huawei Watch GT
- Huawei Watch GT 2 46 mm
- Huawei Watch GT 3 46 mm
- Huawei Watch 3
- Huawei Watch 3 Pro
- Xiaomi Amazfit GTR 2
- Xiaomi Amazfit GTR 2e
- Xiaomi Amazfit GTR 47 mm

Persze fontos kiemelni, hogy nem csak ezek a típusok kompatibilisek a 22 mm-es szélességgel, a leggyakoribb találatok szerepelnek csupán a listában. 

Mindent figyelembe véve azonban azt gondoljuk, hogy a 22 mm-es okosóraszíjak pontosan azok a típusok, amelyeknek rendkívül széles a felhasználási körük, akármelyik óratípus legyen is a kedvenced, köztük megtalálod a megfelelőt.

Címkék: Samsung, óraszíj, okosoraszijak, Huawei. Xiaomi, okosóra, szállít, webshop, online, reklám