Ezek a speciális gépek alkalmasak arra, hogy biztosítsák a húsáruk számára azokat a körülményeket, melyek során a késztermék eléri a kívánt minőséget.

A füstölés szerepe

A füstölés során az elkészített húsárut füstben, lassú módszerrel kezelik, ami hozzájárul a termék ízvilágához, valamint az eltarthatóságát is megnöveli. A füstölés során a füst előállítására használhatók különböző fa- vagy fűfélék, emellett beszélhetünk még hideg és meleg füstölésről is. A Langipex Doleschal füstölő berendezései alkalmasak ezekre a hőkezelési eljárásokra. 

Az UniMatic hőkezelő szekrények gáz, gőz vagy elektromos fűtéssel működnek, de beszerezhetők 1-2 kocsis kacsasütők, infra turbó sütőszekrények.

Kiváló termékeket lehet előállítani a főzőüstökkel, az energiatakarékos érlelőkkel vagy az energiatakarékos hidegfüstölőkkel. Mindezek korszerű vezérlés technikával, számítógépes hőmérséklet regisztrálással és magyar nyelvű szoftverrel is elérhetők.

A hőkezelő berendezések beszerzése

A húsipari vállalkozások számára többféle eszközbeszerzésre is szükség van, ezek egyike a hőkezelő berendezés. Ezeket az eszközöket nem érdemes ellenőrizetlen forrásból beszerezni, mivel ez esetben előfordulhat, hogy nem azt kapjuk, amit szeretnénk. Az is lehetséges, hogy a megrendelt készülék minősége hagy kívánnivalót maga után a garancia pedig egyáltalán nem biztosított.

A vállalkozás érdeke a folyamatos és problémamentes működés, ehhez pedig hiba nélkül dolgozó berendezésekre van szükség. Ha azonban megbízható hazai beszállítót választunk, aki forgalmazza az adott terméket, akkor biztosítva lesz a garancia és a helyszíni szervizelési lehetőség is.

A hőkezelés garantálja a biztonságot

A húsáruk hőkezelés nélkül gyorsan megromlanának, ezért a ez a művelet egy nagyon fontos lépés. A magasabb hőmérséklet megöli a káros mikroorganizmusokat, azonban közben az áru minősége, íze, tápértéke megmarad. Hőkezelés történhet sütés, főzés, párolás, grillezés, során, ezeknél fontos a megfelelő hőmérséklet biztosítása.

Az érlelés folyamata

Érlelés során a húsáruk íze, textúrája változik meg, lehetővé téve az ízek koncentrációját. Az érési művelet során olyan folyamatok indulnak meg, amelyben az enzimek lassan lebontják a szöveteket, ezáltal pedig a hús puhábbá és ízletesebbé válik. Az ízek és aromák mélyen beépülnek a termékbe, így gazdagabb és intenzívebb ízek érezhetők. Az érlelés kritikus pontja a páratartalom és a hőmérséklet.

A fenti módszerek lehetővé teszik egyedi és különleges ízvilág elérését, minőségi termékek előállítását. Ezek a húsáruk ízletesek, táplálóak és biztonságosan fogyaszthatók.

Címkék: langipex, hőkezelés, rendel, füstölés, kolbász, szalonna, berendezés, termék, szállít, húsipar, online, webshop, élelmiszer, reklám