null

Pedig nem véletlenül teszi le az ember az elsősegély vizsgát – sosem lehet tudni, mikor adódik vészhelyzet. Ne csak a törvény, hanem az emberi felelősség miatt is gyorsan szerezzük be autóba, ha véletlenül hiányozna!

Az autofejlesztes.hu széles kínálatában elsősegélydoboz is megtalálható a további kiegészítőkön kívül: ablaktörlő lapátokig és üléshuzatokig szinte minden megvásárolható itt.

Milyen törvényi előírás vonatkozik ma az elsősegélydoboz használatára?

Az elsősegélydoboz Magyarországon és az Európai Unióban is kötelező autófelszerelési termék. Hazánkban azonban egyre ritkább a közúti ellenőrzés során való átvizsgálás e téren – ami viszont nem felhívás keringőre! Sőt, ha a rendőrök nem találják meg, büntetés jár érte, ha pedig baleset esetén nincs nálunk, még komolyabb bírságra számíthatunk. 

Gondoljunk csak bele: még csak sok helyet és vizet sem zavar a kocsiban, hátul a csomagtartóban is “megbújhat”, teljesen mindegy, csak tudjuk hol van – és hogyan kell használni egy esetleges vészhelyzetben. Ha esetleg úgy érezzük, hogy hiányosságunk van a témában, edukáljuk magunkat. De a helyes használatban – jó esetben – a mentős diszpécser is segíteni fog, de ehhez mi is kellünk!

Miért fontos, hogy nálunk legyen?

Ne csak azért legyen vagy ne legyen, mert a rendőr megnézi, és törvény szabályozza. Az elsősegélydoboz az emberi élet védelmét szolgálja – ennél humánusabb célja és értéke nem is lehetne. Baleset esetén minden perc, sőt másodperc számít, és amíg nem érkezik meg a mentő, a segítség, életmentő lehet a sebtapasz, a fertőtlenítő, a benne található kötszerek – nem beszélve az újraélesztéshez szükséges eszközökről.

Azt se felejtsük el, hogy a doboz tartalma sem állandó, a benne található anyagok elhasználódnak, lejárnak. Éppen ezért fontos rendszeresen ellenőrizni és frissíteni a tartalmát, az aktuális és hatályos előírásoknak megfelelően. Az tehát nem megoldás, ha 10 éve megvettük, és azóta “ott van valahol hátul a kocsiban”.

Honnan szerezhetjük be hiány esetén?

Ma már akár online is gyorsan és egyszerűen beszerezhetjük. Például az autofejlesztes.hu weboldalán. Komplett elsősegélydobozok, fagyasztó spray-k, termikus vészhelyzeti takarók és arcmaszkok is megtalálhatóak a kínálatban – egyéb autókiegészítő termékek mellett.

Visszatérve az elsősegélydobozokra, olyan hivatalos termékek elérhetőek, amelyek az egész Európai Unióban elfogadott rendszer alapján lettek összeállítva és minden B kategóriás jogosítvánnyal vezethető járműbe alkalmasak.

Címkék: autofejlesztes.hu, reklám