null

Milliókat érinti, bár kezelése legtöbb esetben gyógyszerekkel történik, egyes életmódbeli változtatások sokat segíthetnek a betegség megelőzésénél és a tünetek csökkentésénél.

Bizonyos étrend-kiegészítők szintén nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a problémát hatékonyan orvosolni tudjuk. Ebben a cikkünkben a legjobb természetes módszereket mutatjuk be, amelyek közül bárki szabadon válogathat, nem kell feladni a harcot a szív- és érrendszeri betegségek ellen.

Mire figyeljünk?

A természetes vérnyomáscsökkentő módszerek közül az egyik leghatékonyabb a rendszeres mozgás. Ez ugyanis csökkentheti az értékeket, hiszen fokozza a szív- és a légzésszámot, ezáltal a szív idővel erősebbé válik. Kevesebb erőfeszítésre van szüksége a pumpáláshoz, ami kisebb nyomást helyez az artériákra.

Hetente 150 perc mérsékelt testmozgás javasolt, ami egy kiadós tempós séta és egy 75 perces intenzív edzés. Ez lehet futás, bicikli, edzőtermi edzés, bármi, ami segíthet a vérnyomás csökkentésében.

Magas vérnyomás ellen azonban nem szükséges azonnal maratont futni. Sokszor apró lépések is elegendőek. Először cseréljük le a liftet a lépcsőre, autózás helyett inkább sétáljunk többet, kertészkedjünk, menjünk el a boltba biciklivel, vigyük el sétálni a kutyát – akinek szintén nem árt egy kis mozgás. Emellett jó választás lehet a társas sport, mint a tenisz, a futball, a röplabda, így még társaságban is lehetünk.

Szedhetünk vitaminokat is: nézzünk utána például annak, hogy az E-vitamin mire jó!

Hogyan segíti az edzés a magas vérnyomás csökkentését?

Az aerob testmozgás erősítheti a szívet és csökkentheti a vérnyomást. A séta, a kocogás, az ugrálókötelezés az udvaron, esetleg egy kör a faluban vagy a városban biciklivel, mind támogatják a betegségek elleni harcot. Az úszás és a vízi aerobik szintén jó megoldás, ha valakinek sérültek az izmai, ízületei.

Az erőnléti edzés erős izomzatot épít, amely segíthet több kalóriát égetni a nap folyamán. Óvja az ízületeket: rugalmasabbá pedig nyújtással tehetjük őket, ami még a sérüléseket is megelőzheti. Minden mozgás előtt érdemes egy kicsit bemelegíteni, hogy elkerüljük a kellemetlen izomlázat.

Milyen készítmények jöhetnek szóba?

Ha már eleget mozgunk és rendesen étkezünk, akkor kelleni fog valamilyen étrend-kiegészítő készítmény. Ezt házilag is megoldhatjuk, hiszen bizonyos fűszerek és gyógynövények jó hatással vannak a vérnyomásunkra. Az érlelt fokhagyma-kivonat szintén remek választás, amit hagyományos terápiákkal együtt használhatunk a vérnyomás csökkentésére.

Alkalmas lehet még a nattokináz enzim, amely vérhígító hatással rendelkezhet. A Blood Pressure Ultra étrend-kiegészítő az USA medical kínálatából, ami szabadalmazott ABG10+ érlelt fokhagyma-kivonattal és nattokináz enzimmel, valamint számtalan vitaminnal és ásványi anyaggal támogatja a szervezetet a normál vérnyomás elérésében.

Címkék: vérnyomáscsökkentés, reklám