null

Az élet minden területét meghatározza az, hogy hogyan élünk, még az otthonainkat is ennek megfelelően alakítjuk.

A béke szigete a zűrzavarban

Nem valószínű, hogy bárki vitába szállna azzal az állítással, hogy zűrzavaros időket élünk. Ebben mind a társadalmi, mind az egész világban zajló dinamikus változások is az okai, amik hatást gyakorolnak az életvitelünkre is. Nem véletlen, hogy olyan nagy sikere lett, viszonylag rövid idő alatt a minimalista stílusnak a lakberendezésben, hiszen ezzel egy harmonikus, átlátható teret tudunk kialakítani, ami szöges ellentéte a világnak, amelyből nap mint nap hazatérünk.

A tapetaposzter.hu minőségi tapéta kínálatával pedig hozzátehetjük az így kialakított térhez azt a kis pluszt, ami ahhoz szükséges, hogy igazán otthon érezhessük magunkat. Lássuk, mit érdemes még tudni erről az irányzatról, illetve hogyan tudjuk azt megvalósítani a saját lakásunkban is.

A minimalizmus jellemzői

Akadnak olyanok, akik a minimalizmust hidegnek, távolságtartónak érzik, azt fogalmazva meg, hogy az így kialakított enteriőrből hiányoznak azok a jegyek, amik az otthont igazán barátságossá teszik. Ám ennek nem feltétlenül kell így lennie.

Habár valóban előszeretettel használnak a megvalósítás során olyan anyagokat, mint a beton, a fém vagy az üveg, ám az, hogy ezeket mi magunk hogyan és milyen mértékben alkalmazzuk, az kizárólag a saját ízlésünk függvénye kell, hogy legyen.

A fő vezérlő elv ebben az esetben az, hogy leegyszerűsítsük a dolgokat. Ennek érdekében egy minimalista otthonban nem uralkodhat káosz vagy túlzsúfoltság, helyette a letisztultság és a finom elegancia lesz jellemző. Azaz a felesleges holmiknak, csak porosodó dísztárgyaknak egy minimalista szobában nincs semmi keresnivalója.

Ez az irány egyébként abban is segít, hogy elkerüljük a felesleges vásárlásokat, a pazarlást, hiszen nem lesz olyan dolgokra szükségünk, amiket nem használunk semmire. Ha egy otthon ennek megfelelően van kialakítva, valószínűleg könnyű lesz ezt az elvet más területekre is átültetni az életünkben, és nemcsak a pénztárcánkban maradhat több havonta, hanem fel is lélegezhetünk a folyamatos vásárlási kényszerünk alól.

Milyen díszítés jöhet szóba a minimalista térben?

Nem véletlenül említettük meg a Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruház tapétáit már a cikkünk elején, ezek közül ugyanis több is akad, ami segíthet megadni azt a kis pluszt, amitől egyedivé és barátságossá tehetjük az otthonunkat. Ehhez fontos, hogy jól válasszuk ki a színeket. Ebben a stílusirányzatban a fehér, a szürke, a barna és a fekete dominál ugyan, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy-egy izgalmasabb színfolt kiválasztására ne lenne lehetőség.

Arra azonban ügyelni kell, hogy a harmónia eközben mindvégig megmaradjon, amihez jó ötlet, ha az általunk választott élénkebb árnyalat a lakás több pontján is megjelenik.

Címkék: tapéta, reklám