Nincs szükség arra, hogy órákon keresztül bóklásszunk az interneten, netán külföldi oldalakon is keresgéljünk, amikor van egy olyan weboldal, amely összesíti az összes hazánkban is elérhető, Szlovákiába szállítmányozó nagyvállalat ajánlatait.

Minden információt tartalmazó gyűjtőoldal

A Csomagnet.hu weboldal szlovákiai csomagküldés ajánlatai mellett még bemutatja számos más európai ország csomagküldési lehetőségeit. Az oldal felső menüjében válogathatunk kiemelt országok szerint, ahová a leggyakrabban küldenek csomagokat vagy egyszerűen csak a külföldi csomagküldés oldalon választjuk ki a kiszemelt célországot.

Amikor Szlovákiába szeretnénk csomagot küldeni, akkor közvetlenül a fentebbi linkre érdemes kattintani, hiszen az egyből beírja már nekünk a célországot, azaz Szlovákiát és a feladó helyet, mint Magyarországot. Ezenkívül nekünk csak a feladni kívánt küldemény paramétereit kell bepötyögni, úgy mint hosszúság, szélesség, magasság és súly, és megadni, hogy ezek a méretek dobozra vagy borítékra vonatkoznak-e.

További adatok esetleges megadása

Mód van még ezen a felületen néhány kiegészítő paraméter megadására is, amennyiben ez vonatkozik az adott csomagfeladásra. Az egyik az utánvétes feladás lehetősége. Itt van lehetőség beikszelni a jelölőnégyzetet, ha utánvéttel szeretnénk feladni a csomagot, majd ezt követően beírni az összeget, amelyet meg szeretnénk kapni átvételkor.

Ha már többször adtunk fel csomagot a Csomagnet.hu oldalon, akkor elképzelhető, hogy rendelkezünk valamilyen ajándék kuponnal. A kód beírására bal oldalt találjuk az üres szövegmezőt. Ha több hasonló csomagot szeretnénk feladni, akkor nincs szükség még ezen néhány adat újbóli megadására sem, mindössze rákattintunk az “Előző csomag másolása” piros feliratra.

Ha pedig eltér a következő csomagunk mérete az előzőtől, akkor az “Új csomag hozzáadása” opciót kell választani. Ezt követően már csak az ajánlatok bemutatása következhet a “Mutasd az ajánlatokat” gombra kattintva.

Az elérhető nemzetközi nagyvállalatok

Mint ahogy más közeli szomszédainknál is láthatjuk, a szlovák csomagküldésnél is a DPD, a GLS és a TNT ajánlatait szemlélteti a weboldal. Nem csoda, hiszen ők a legnagyobb cégek, amelyek Európában elérhetők. Míg a DPD és GLS főként szárazföldön, a TNT a légi fuvarozásban jeleskedik. A kapott ajánlatokat összehasonlítva kiválaszthatjuk, hogy nekünk melyik opció a megfelelő. Lehet, hogy az a fontos, hogy minél olcsóbban tudjuk feladni a küldeményt, ekkor a DPD ajánlatát kell választani. Ők viszont hosszabb szállítási határidővel dolgoznak.

Ha mindenképpen a célbajutás elsőbbsége a fontos, akkor a TNT a mi cégünk, ezen belül is az Economy ajánlat, amely extra gyorsan, akár már másnapra célba juttatja a csomagot. Ezért cserébe mélyebbre kell nyúlni a pénztárcánkban. A GLS pedig egy közbenső árkategóriát képvisel.

Címkék: futár, csomagnet, csomagküldés, Szlovákia, reklám